De terugkomdagen van Merlijn

Steeds vaker krijgen we van onze cursisten de vraag om terugkom dagen. In dit geval betreft dat de training: ‘MINDFULNESS IN MEDIATION’. Deze training was de afgelopen jaren een constante in het PE-aanbod van Merlijn. In onze zeer persoonlijke en door jullie hoog gewaardeerde workshops werd onderzocht hoe jij als mediator / professional meer ‘aanwezig, aandachtig, zelfverzekerd’ , kortom meer ‘mindful’ kan zijn, als je werkzaam bent in het ‘oog van de tornado’.

Voor jullie als deelnemers was het duidelijk dat de workshop op zichzelf niet veel meer kon zijn dan een ‘amuse bouche’ en dat de training bedoeld is om te inspireren tot voortgaande training / beoefening. Daarvoor zijn aan het einde van iedere workshop ook hulpmiddelen aangereikt. Kijk maar naar de laatste pagina’s van de cursusmap van de door jou gevolgde cursus. Maar ja als je een nieuwe attitude ook echt je eigen wilt maken is herhaling in feite onmisbaar.

Voor Merlijn geldt dat voor tal van trainingen. In dit geval is besloten, samen met de trainer, Fred van Welsem, om een vervolg aan te bieden: ‘Mindfulness in Mediation’. Een dag waarbij theorie wordt opgefrist, nieuwe methodes worden geïntroduceerd en waar vooral ook geoefend kan worden. Zoals in je deelnemers map, blok 4 als motto staat : ‘Practice works’.

 

Wil jij als professional een stapje verder en dieper gaan op het pad van Mindfulness in Mediation? Bekijk hier de training. 

Mindfulness - Blog - Merlijn Groep

Reacties - 1 reactie

Fred van Welsem - 17 maart 2016

Mindfulness wordt ook wel eens aangeduid met ‘Nowness’. Het huidige moment is immers het enige moment waarop je mindful kunt zijn. Alleen ‘nu’ kan je echt aandachtig zijn, aanvoelen wat dit moment van je gevraagd wordt. Loopt je hoofd over met plannen, strategieën, oplossingen die jij wel ziet, maar de anderen niet, irritaties, oordelen etc., dan gaat het moment aan je voorbij. Is het mogelijk zo te luisteren dat de wijsheid van de situatie (wat vaak iets anders is dan jouw persoonlijke ideeën) zich aandient? De ‘vier manieren van luisteren’ zal mogelijk een van de onderwerpen zijn waar we mee aan de gang gaan.

Een ander interessant onderwerp zou kunnen zijn om eens wat aandachtiger te kijken naar die delen van ons zelf die het ons als mediator moeilijk maken om de deelnemers aan het gesprek de ruimte te geven hun eigen weg en uitkomst in het geschil te vinden.

Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg. Het mooiste is natuurlijk als we de dag zo veel mogelijk ‘custom made’ kunnen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *