Donald Mac Gillavry is overleden. Een kort ‘In memoriam’.

macgillavrydonaldEen jaar of zes geleden was ik met Donald betrokken bij het creëren van een "Master der Masters Mediation”. We noemden het 'Het Zwolle Overleg'.

We zijn een aantal keren bijeen geweest en telkens was het genieten, juist door zijn aanwezigheid en zijn bijdragen. Om verder onduidelijke redenen is het van die Masters toen niet gekomen. Maar Donald heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ik vond zijn optreden heerlijk, soms een beetje grof, charmant, brutaal, kortom, verrukkelijk. De Sean Connery van de mediationwereld in Nederland. Wat heb ik in die veel te korte tijd dat ik hem kende genoten van zijn persoonlijkheid. Ik zie hem nog zitten in onze eerste variant training: 'Humor in mediation'. Een zaal met 50 mensen. Ga er maar aan staan. Hij deed het, en met overweldigend succes.

Wat sardonisch, twijfelend over 'Paarlen voor de zwijnen', maar in stijl. Donalds stijl.

Dick Bonenkamp

Reacties - 1 reactie

Geraldine Hollander - 12 juni 2018

Dit is geen reactie op uw verhaal , maar een vraag naar aanleiding van uw verhaal. Ik heb Donald meegemaakt tijdens een relatiecursus, die hij heel lang geleden heeft gegeven. Ik ben hem in Den Haag jaren later tegengekomen en hij vertelde dat hij een nouvelle had geschreven. Kunt u mij of kan iemand mij vertellen wat de naam van de nouvelle is. Ik kan het nergens vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *