Optimale voorbereiding op de praktijktoets bij de MfN

Hoe haalt u het beste uit uzelf, …terwijl u beoordeeld wordt?

De praktijktoets bij INTOP

U heeft een opleiding tot mediator afgerond en nu is het tijd voor de registratie bij de MfN: “de Praktijktoets”. Veel deelnemers aan de praktijktoets ervaren dit als een spannend moment; u wilt uw vaardigheden en competenties in volle glorie laten zien en ondertussen wordt u beoordeeld… Best een uitdaging om dan in uw kracht te blijven!

Optimale voorbereiding

Om u optimaal voor te bereiden op een opname waarin u kunt laten zien, wat u in huis heeft als mediator, werken we tijdens de assessment opnamedag in kleine groepjes van maximaal drie deelnemers. Tijdens deze dag krijgt u de gelegenheid om eerst te wennen aan de ervaren trainingsacteurs die zelf ook trainer en mediator zijn. Zij bieden u aan de start van de dag de mogelijkheid om te oefenen met specifieke vaardigheden of momenten in het mediation-proces waar u graag nog wat effectieve, doelgerichte oefeningen in wilt doen, of nog wat concrete en opbouwende feedback over wilt krijgen. Bijvoorbeeld: “Hoe reguleer ik de communicatie tussen emotionele partijen?” Of: “Hoe laat ik merken dat ik neutraal ben tijdens de mediation”

De aanpak

De trainingsacteurs zien zichzelf als uw coach en hebben dan ook als doel om u zoveel mogelijk in uw kracht te laten blijven of komen. U krijgt concrete en doeltreffende feedback die u helpt om scherp én met vertrouwen het assessment in te gaan. Zij zoeken naar een balans tussen het versterken van uw zelfvertrouwen en de uitdaging om het beste uit uzelf te halen.

Dat betekent dat we niet te lang oefenen, maar dat we de opname plannen op het moment dat u alert, helder en warmgedraaid bent.

Wilt u gebruik maken van de DVD-opnamedag? Schrijf u hier dan direct in!

Meer lezen?

Hulp bij examens INTOP (examencommissie van het MfN)

Blog DVD-opname - Merlijn Groep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *