Trainingsaanbod Merlijn in overheidsland

De rol van de overheid in transitie:

Merlijn wil altijd graag zeer pragmatisch aansluiten bij de nieuwe inzichten over de rol en verantwoordelijkheden van de ambtenaar. Hieronder volgen enkele highlight trainingen. Tijdens een gesprek met een van onze trainer-adviseurs kunnen wij u ons veelzijdig aanbod toelichten en op maat maken. De trainingen kunnen zowel qua vaardigheden als qua juridische kennis gecombineerd worden.

In 2021 zal de nieuwe Omgevingswet in werking treden. Lees hier meer over het werken met de nieuwe Omgevingswet.

 

Vraag een gratis advies gesprek met Merlijn Groep aan

Mediationvaardigheden Conflictvoorkoming door effectieve communicatie
De mediationvaardigheden-trainingen zijn afgeleid van het totaalpakket instrumenten waarover een goede mediator moet beschikken in combinatie met de setting: keukentafelgesprek, bellen met de burger, onderhandelen etc.
Merlijn B.V. is een van de oudste opleidingsinstituten (1996) en is beoordeeld met een GOED (hoogste kwalificatie) tijdens de audit namens de MfN/SKM. Zij gaven aan: 'Merlijn behoort tot de 'founding fathers' van het vakgebied Mediation'. Lees meer

Ambtelijk horen Voor ambtelijke als onafhankelijke hoorcommissies
Een vak apart! Je schildert elke keer weer een drieluik: omgaan met de burger, je collega’s én pragmatisch de juridische kwaliteit vormgeven. Merlijns trainingen hoorzittersvaardigheden kennen standaard 2 varianten, de 1- en de 2-daagse.

Wist u dat...het ook heel succesvol is om de training voor hoorzitters te combineren met de training voor pleiters? Twee groepen met elkaar te laten oefenen. Onze trainers kunnen je hier meer over vertellen. Vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Pleiten en Presenteren In gesprek met rechter en tegenpartij 
Nu de commissies aan het verdwijnen zijn, zullen medewerkers vaker hun zaak primair bij hun collega moeten toelichten. Merlijn heeft hiervoor speciaal een eendaagse “pleit” training ontwikkeld. Daarnaast houden we de tweedaagse training hoog in 't vaandel, vooral voor degenen die naar de rechtbank moeten en ”in gesprek met de rechter” inventief en accuraat vragen dienen te beantwoorden en tegelijkertijd gelegenheid moeten vinden om de relevante informatie te verstrekken.

Schrijfvaardigheden Inzicht in de essentie van argumenteren en helder formuleren
De focus kan op klantgerichtheid liggen en dan zijn de codewoorden: compact, helder en betrokken. Het eisenpakket kan ook voortkomen uit juridische randvoorwaarden. De training van Merlijn start met de inventarisatie van de formats van je organisatie en het kiezen van de programmaonderdelen. Deelnemers dienen “hun stukken” van tevoren in bij de trainer, zodat de feedback zeer persoonlijk en adequaat is.

Wist u dat... men pleiten en schrijfvaardigheden ook kan combineren. In deze driedaagse training procederen voor rechterlijke instanties worden alle belangrijke facetten van juridisch formuleren en mondelinge pleitvaardigheid behandeld en geoefend.

Waarom kiezen voor Merlijn?

  • Door landelijke dekking (150 professionals) altijd dichtbij
  • Als enige in Nederland gespecialiseerd in de combinatie van mediation, pleiten, horen én schrijven
  • De top van Nederland als docent
  • Eerlijke prijzen
  • Alles voor de klant: met onze jarenlange ervaring werken we mee om de training langdurig in de organisatie te verankeren

Voor een overzicht van al onze trainingen:

Meer lezen over 'Passend contact met de overheid', lees het interview:

Interview over ‘Passend contact met de overheid’ – 20 jaar trainingen bij Merlijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *