Vluggen | mevrouw M.J.A. Vluggen (Agnes)

Ik ben werkzaam geweest als personeelsfunctionaris en tot 2000 als ambtelijk secretaris van de ondernemingsraad bij een grafisch concern. Daarna heb ik de functie van ambtelijk secretaris voortgezet bij het Openbaar Ministerie en een rechterlijke organisatie. 

Naast mijn werk heb ik gestudeerd en onder andere de opleidingen arbeidsmarktpolitiek/ personeelsbeleid en HBO-Rechten met succes afgerond. Aan het Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (AIAS) van de Universiteit van Amsterdam heb ik de leergang Opleider Medezeggenschap met goed resultaat afgesloten. Daarnaast ben ik geregistreerd mediator met de specialisaties arbeid-, familie- en strafzaken en gecertificeerd vertrouwenspersoon en buurtbemiddelaar.

Ik heb een passie voor mens en organisatie en heb een oprechte intrinsieke interesse in mensen en hun beweegredenen. 

Als extern vertrouwenspersoon ben ik verbonden aan scholen waar ik zorg draag voor de (eerste) opvang, begeleiding en ondersteuning van ouders en verzorgers.

De essentie van mijn beroepshouding is dat de vertrouwenspersoon integer en betrouwbaar is en zijn vak naar beste kunnen uitoefent. Het bieden van een luisterend oor is vaak het begin van een oplossing. Als persoon benader ik meldingen vanuit een onafhankelijke opstelling en met empathie. 

Ik heb een evenwichtige persoonlijkheid en ben in staat om professionele afstand tot de casuïstiek te houden. Ik heb inzicht in de aard en omvang van de problematiek en de emotionele gevolgen daarvan. Ik heb inzicht in eigen handelen en zal dit afstemmen op de persoon en situatie.

Daarnaast beschik ik over relevante kennis van wet- en regelgeving rondom thema’s uit de Arbowet.

Mensen tot dienst zijn, daarbij aansluitend bij wat hen werkelijk verder helpt, geeft mij voldoening.

Agnes Vluggen is werkzaam in o.a. :

Limburg: HeerlenMaastrichtRoermondSittardVenloVenray, Weert

Noord-Brabant: Bergen op ZoomBreda, Den Bosch, EindhovenHelmond, Oosterhout, Oss, RoosendaalRosmalen, Tilburg, Uden, Veghel, VeldhovenWaalwijk