Ostaden | mevrouw drs A. van Ostaden (Anita)

Anita van Ostaden heeft inmiddels meer dan 35 jaar ervaring in het coachen, opleiden en trainen van mensen. Ze is werkzaam geweest als leidinggevende, opleidingsmanager, trainer en coach in verschillende organisaties. Vanaf 1999 werkt zij vanuit haar eigen onderneming als zelfstandig trainer, opleider en coach.

 

Zij heeft de docentenopleiding gevolgd aan de VLVU (tegenwoordig Inholland) en Politicologie / Bestuurskunde gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Deze studies vormden de basis voor het verder ontwikkelen van haar kennis, kunde en ervaring op communicatiegebied. Zij heeft zich in de loop der jaren o.a. gespecialiseerd in NLP (sinds 1996) en Systemisch Werk (sinds 2000), waaronder organisatie-, familie- en traumaopstellingen. Dit past zij zeer effectief toe in individuele- en teamcoaching trajecten. Zij heeft veel ervaring als teamcoach in management- en directieteams. Zij volgde haar mediationopleiding  en de opleiding tot Vertrouwenspersoon bij Merlijn.

 

Sinds 2007 is zij werkzaam als externe trainer en partner bij Merlijn. Zij verzorgt de opleiding Effectief Communiceren met NLP. Tevens is zij voor Merlijn werkzaam als (conflict)coach, gespreksbegeleider en vertrouwenspersoon. Verder verzorgt zij intervisie/supervisie, coachopleidingen, teambegeleidingstrajecten, communicatietrainingen en diverse trainingen en workshops (op maat) op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zij is ook inzetbaar als gespreksbegeleider, conflictcoach en neutraal voorzitter.

 

“Een bijdrage leveren aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen vind ik belangrijk. Het ultieme doel daarbij is mensen dichter bij zichzelf te brengen, zodat ze als en vanuit zichzelf hun volledige potentieel kunnen benutten.”

Specialismen