Dhr. Koster - Partner - Merlijn Groep

Koster | de heer A. Koster (Arend)

Arend Koster is notaris in Waardenburg en echtscheidingsnotaris aldaar. Zijn werkgebied strekt zich uit tussen Den Bosch en Utrecht en tussen Tiel en Gorinchem.

Meer informatie

Arend Koster is gespecialiseerd in de vennootschaps- en echtscheidingspraktijk. Hij is als notaris werkzaam in Waardenburg.

'Ik ben notaris sinds 1999, vanaf '93 werkte ik als kandidaat bij een kantoor. De basiscursus mediation heb ik eind jaren 90 gedaan, net als de verdiepingscursus echtscheiding. Mediation is mijn specialiteit, ik doe het al een jaar of vier. Voor die tijd werd je als notaris niet met mediation geconfronteerd en deed je alleen de afhandeling van de scheiding.

Deze tak van mijn beroep ligt me erg. Het interesseert me om met mensen bezig te zijn en tot een oplossing te komen van de problemen. Ik merk dat partijen mediation ook prettig vinden en dat het hen goed doet. Zij zijn actief bezig om in onderling overleg hun eigen echtscheiding te regelen. Ze worden niet geleefd door hun advocaat, maar nemen het heft in eigen hand. Partijen zijn vaak ook goed geïnformeerd; internet staat vol met informatie. Ze trouwen bewust en scheiden bewust. Aan de kinderen die betrokken zijn bij de scheiding best eed ik altijd aandacht. Als ze ouder zijn dan twaalf wil ik ze ook gezien en gesproken hebben.

Als mediator neem ik de tijd voor mijn cliënten, die ruimte moet een kantoor bieden vind ik. Voor mij is het een intensief traject, daar houd ik met de planning ook rekening mee. Je kunt geen drie gesprekken op een dag doen, dat is te zwaar. Ik vind het belangrijk om als kantoor cliëntvriendelijk te zijn. Dat mensen snel terecht kunnen voor een afspraak en kundig geholpen worden. En dat ze hier altijd terecht kunnen met hun vragen, ook als ik er een week niet ben.'

Specialismen