Arineke Elsenaar

Elsenaar | mevrouw drs A.B.C. Elsenaar (Arineke)

Drs. Arineke B.C. Elsenaar (1955) is andragoog, registermediator en ondernemer.

 

Het zorgvuldig omgaan met meningsverschillen zonder dat het tot escalaties hoeft te leiden is voor haar een belangrijk thema en jarenlang een bron van onderzoek.

Dit heeft onder andere geresulteerd in de ontwikkeling van een methode, de 4 O’s, die zij weergeeft in haar boek Hoofdpijndossiers Weg ermee!

 

Arineke heeft zowel in grote (> 1000 medewerkers) als kleine organisaties gewerkt. Vervulde diverse functies, variërend, van beleidsmedewerker, onderzoeker, hulpverlener, leidinggevende, OR-lid en MT –lid.

Dit vond zowel in de profit als non-profit plaats. Was de laatste jaren directeur HRM in de gezondheidszorg. Sinds 2010 heeft zij haar eigen bedrijf Elsenaar ABC en begeleidt zij organisaties, ondernemingsraden en individuele leidinggevenden, medewerkers en teams.

 

Zij heeft veel ervaring in allerlei vormen van gespreksbegeleiding, coaching, bemiddeling en trainingen. Ook het werken met grote groepen is aan haar toevertrouwd.

Zij is MfN registermediator en heeft zich gespecialiseerd in arbeidsmediation, zakelijke - en teammediation. Zij is zeer praktisch ingesteld en houdt de vaart in de voortgang.