Lugthart | de heer A.C. Lugthart (Arno)

Arno Lugthart is analytisch en optimistisch; hij brengt mensen graag samen. Dit is dan ook de rode draad in zijn carrière. Na verschillende commerciële functies werkte hij als eigenaar/directielid bij HR-dienstverlener Brainnet. Een inhuurspecialist en uitzendbureau gericht op bemiddeling en inzet van externe professionals in verschillende branches. Hij onderhandelde met grote organisaties in verschillende branches én met ZZP-ers over inhuurcontracten, arbeidsvoorwaarden over (vernieuwende) samenwerkingsmodellen en onder andere over bedrijfsovernames. Arno is een overtuigd Harvard- onderhandelaar.

Sinds hij zich vestigde als mediator voert hij voornamelijk mediations uit op het gebied van samenwerking en arbeid- en familiezaken. Na zijn MfN- registratie volgde hij de specialisatieopleidingen voor familiemediator en arbeidsmediator. Ook coacht hij ondernemers en managers op het gebied van samenwerkingsconflicten en is hij extern vertrouwenspersoon. Hij is ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand.

In zijn vrije tijd is Arno vrijwillig buurtbemiddelaar, daarnaast is hij graag met zijn vrouw met de sloep ergens op het water in Friesland. Zijn liefde voor de watersport kan hij met zijn bestuurlijke ervaring combineren als vicevoorzitter van de onafhankelijkheidscommissie van het EMCI-register. Eén van de drie CE-keuringinstanties voor de pleziervaart in Nederland.