Bartels | mevrouw mr C.J.G.M. Bartels (Chantal)

Chantal is werkzaam als stress en burnout coach & teamcoach bij Merlijn.

Zij richt zich in het bijzonder op het begeleiden van medewerkers met stressklachten naar duurzaam herstel. Zij werkt volgens de CSR methode waarbij aandacht wordt geschonken aan fysiek en psychisch herstel. 

Zij gaat daarbij verder dan alleen gedragsveranderingen, maar kijkt ook naar de diepere oorzaken van stress en burnout, zoals bijvoorbeeld onverwerkt verlies, teveel verantwoordelijkheid nemen of leven en werken met je passie in de schaduw. Zij helpt om patronen zichtbaar te maken, bewust te worden wat er gebeurt om van daaruit ander gedrag te gaan verkennen en leren. 

Daarnaast begeleidt Chantal met teams die zich verder willen ontwikkelen in communicatie, conflictvaardigheden en samenwerking. 

Voordat Chantal coach en mediator werd, heeft ze bijna 20 jaar als advocaat gewerkt. Vanuit die ervaring en haar persoonlijke achtergrond heeft ze zelf een burnout ervaren. Ze begrijpt hoe lastig het kan zijn om alle ballen in de lucht te houden zowel in werk als privé. Na haar burnout is ze een andere weg ingeslagen en heeft zich omgeschoold tot coach. Ze heeft opleidingen gevolgd in Transactionele analyse, NLP en systemisch werk bij Phoenix en Parre en Deden en specialisaties in stresscoaching bij Alba academie en CSR centrum. Ze is lid van NOBCO.

Ik werk volgens de CSR methode: 

• Fase één: stoppen roofbouw en bevorderen van het herstelvermogen;

• Fase twee: vitaliteitopbouw en verbetering zelfmanagement;

• Fase drie: verdere opbouw conditie en (sociale) re-integratie.

Specialismen