Stuiver | de heer mr H.S.P. Stuiver (Hans)

Hans is, na zijn rechterstudie aan de Universiteit Utrecht, als jurist en advocaat, na zelf 10 jaar ambtenaar van de gemeentepolitie Utrecht te zijn geweest, inmiddels ruim 30 jaar actief in het ambtenarenrecht (het arbeidsrecht voor ambtenaren) en het civiele arbeidsrecht. 

Vanaf 2004 is hij als NMI/Mfn-registermediator actief in arbeidszaken; echt een andere tak van sport dan juristenwerk! 

Het is een hele kunst om werkgevers en werknemers/ambtenaren op een plezierige en informele manier van standpunten (bijvoorbeeld een voorgenomen ontslag) naar belangen en hun eigen oplossingen (brood op de plank) te begeleiden.

Er bestaat als specialist ambtenarenrecht & arbeidsrecht bijzondere interesse in “arbeidsmediations”. Vanwege deze achtergrond wordt graag gewerkt in overheidsomgevingen en vergelijkbare settingen als onderwijs, zorg en welzijn.

Hans zet zijn mediation skills vanaf 2012 ook in als buurtbemiddelaar voor de Stichting U-Centraal (de vrijwilligersorganisatie voor de Gemeente Utrecht).

Als onafhankelijk werkgeverslid is Hans lid van de geschillencommissie personele aangelegenheden van de Omgevingsdienst Regio Utrecht.

Tijdens de transitieperiode in het kader van de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren gaf hij als onafhankelijk lid in 2019 mede vorm aan verschillende “overheidscao’s”.    

In zijn “vrije tijd” is Hans (mede)auteur van de Praktijkgids Arbeidsrecht bij de overheid (voorheen Praktijdgids Ambtenarenrecht), Aspecten van Ambtenarenrecht en publiceerde hij in diverse vaktijdschriften.  

Hans Stuiver is werkzaam in o.a. :

Limburg: HeerlenMaastrichtRoermondSittardVenloVenray, Weert

Zuid-Holland: ZoetermeerSpijkenisse, RotterdamLeiden, Gouda, Gorinchem, DordrechtDen Haag, Delft, Alphen aan den Rijn

Zeeland: Goes, Middelburg

Noord-Brabant: Bergen op ZoomBreda, Den Bosch, EindhovenHelmond, Oosterhout, Oss, RoosendaalRosmalen, Tilburg, Uden, Veghel, VeldhovenWaalwijk

UtrechtAmersfoortHouten, IJsselstein, Maarssen, Nieuwegein, SoestUtrecht, Veenendaal, WoerdenZeist

Gelderland: Apeldoorn, ArnhemBarneveld, Culemborg, Doetinchim, Ede, EpeHarderwijk, Nijmegen, TielWageningen, Winterswijk, Zutphen

Drenthe: Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel

Flevoland: Almere, Emmeloord, Lelystad

Friesland: DrachtenHeereveenLeeuwarden, Sneek

Groningen: Groningen, HoogezandStadskanaal, Veendam, Winschoten

Noord-Holland: AlkmaarAmstelveen, Amsterdam, Bussum, Den HelderHaarlem, Heerhugowaard, HilversumHoornPurmerend, Zaandam, Zaanstad

Overijssel: Almelo, Deventer, Enschede, Hardenberg, Hengelo, Kampen, Zwolle