Haart | mevrouw H. de Haart (Hélène)

Hélène de Haart is na de Kopse Hof (mikojel opleiding) werkzaam geweest in verschillende functies bij welzijnsorganisaties, Centrum Vakopleiding (scholingspoot van Arbeidsvoorziening) en het Hoger Onderwijs. Een rode draad in haar werkleven is het begeleiden van mensen, zowel individueel als in groepsverband. Het proces van begeleiden naar coachen naar mediation was voor haar een logische stap.

Na het afronden van de Master of Business Administration (MBA) in 2007, heeft zij professionele trainingen gevolgd in mediation, met als specialisaties familie-, echtscheiding- en arbeidsmediation. In 2008 heeft ze een start gemaakt als zelfstandig professional, vooralsnog actief in het hoger en middelbaar beroepsonderwijs actief, in 2009 volledig gericht op haar eigen mediationpraktijk. Ook heeft ze regelmatig getraind en doet dat nog steeds als de vraag zich voordoet. Van 2011 tot 2016 heeft ze lesgegeven als gastdocent mediation in de minor Procesrecht bij de opleiding Bedrijfskunde MER (Hogeschool Rotterdam). Van 2014 tot 2016 was ze vicevoorzitter in een klachtencommissie van een ziekenhuis met als vraagstukken seksuele intimidatie, discriminatie, agressie en geweld. Per 23 januari 2017 is ze in te huren als LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon. Inmiddels is ze als externe vertrouwenspersoon aangesteld bij Pensioenfonds Vervoer, Enver/Care&Able, Veiligheidsregio Rotterdam, NLG Werkvermogen, Stichting PCBO, Holiday Inn Leiden, Scolix en Stappert Noxon

Haar persoonlijke motto is ‘levenslang leren’, en volgt regelmatig (verdiepings)trainingen. De laatste trainingen waren Deep Democracy, Vertrouwenspersoon Ongewenste omgangsvormen & Integriteit en Forgiveness coach. 

Naast haar praktijk is Hélène de Haart maatschappelijk actief (geweest) in verschillende bestuursfuncties en is ze medeoprichter van een lokaal ondernemersnetwerk en een Broodfondsgroep in Rotterdam. Het laatste is een alternatieve oplossing voor een arbeidsongeschiktheidverzekering voor ondernemers. Ze is ook lid van de pilotgroep Het Nationale Gesprek(HNG), een initiatief van een groep mediators met als doel om bij te dragen aan versterking van de onderlinge verbondenheid in Nederland. M.a.w. het in gesprek brengen van burgers die elkaar anders nooit zouden ontmoeten, het overbruggen van verschillen in denk- en leefwijze en daarmee begrip te kweken. Ook is ze lid van het Koor op Zuid waarin bewoners uit de verschillende delen van de wijk Rotterdam Feijenoord verbonden worden door samen te zingen. Het Koor op Zuid was een programmaonderdeel in 2017 en 2018 op de Operadagen Rotterdam. 

Hélène de Haart is werkzaam in o.a. :

Zuid-Holland: ZoetermeerSpijkenisse, RotterdamLeiden, Gouda, Gorinchem, DordrechtDen Haag, Delft, Alphen aan den Rijn