Luimes | mevrouw mr G.H.J. Luimes (Ingrid)

Ik ben Ingrid Luimes, MfN-registermediator, coach in relaties en familiebedrijven en advocaat. In 1993 ben ik afgestudeerd in de Rechten bij de Radboud Universiteit te Nijmegen. In de jaren daarna ben ik beëdigd als makelaar o.g. en heb ik in het onroerend goed gewerkt. In 1997 ben ik beëdigd als advocaat. In 2007 heb ik mijn opleiding als mediator afgerond en sinds 2008 ben ik MfN-registermediator. Daarna heb ik nog diverse specialisatie opleidingen gedaan op het gebied van mediation.

Ik heb vele mediations begeleid op het vlak van Personen-en Familierecht, zoals echtscheidingen, omgangsregelingen, alimentatiekwesties. Daarnaast werk ik als arbeidsmediator en begeleid ik zowel bij samenwerking als beëindiging van arbeidsrelaties. 

Als advocaat ben ik werkzaam op het Personen- en Familierecht, maar ik procedeer pas als het niet anders kan. Ik probeer het er zoveel mogelijk toe te leiden dat de partijen er uiteindelijk onderling uitkomen. Dit is niet alleen beter voor het welzijn van de cliënten, maar zeker ook voor de betrokken kinderen. Het motto van mijn kantoor is dan ook: “Wij staan voor de minnelijke oplossing.”

Als coach heb ik mij gespecialiseerd op het terrein van liefdesrelaties en familiebedrijven. Hiervoor heb ik verschillende opleidingen gevolgd, te weten een 3-jarige opleiding Professionele Communicatie (NLP, TA, familie opstellingen), de opleiding Systemisch werken en de opleiding Relatietherapie. Om mijn professionaliteit te waarborgen sta ik ingeschreven bij de Orde van Advocaten, de Mediation Federatie Nederland (MfN) en de Raad voor Rechtsbijstand. Uiteindelijk draait alles in het leven om relaties. En als het dan even allemaal niet op rolletjes loopt, kan ik u bijstaan als mediator, coach of advocaat. Ik kijk vaak ook met een systemische blik, omdat wij ons gedragen in relatie tot anderen en de systemen waartoe wij behoren (gezin, werk, sportclub etc.) Ik hou ervan om met mensen om te gaan en mij te verdiepen in hun levens. Het gaat mij om het échte contact. Het is allereerst van belang dat de klik er is, om vervolgens verder te werken. Je bent altijd welkom om kennis te komen maken!

Ingrid Luimes is werkzaam in o.a. :

Gelderland: Apeldoorn, ArnhemBarneveld, Culemborg, Doetinchim, Ede, EpeHarderwijk, Nijmegen, TielWageningen, Winterswijk, Zutphen

Specialismen