Middelkoop | mevrouw I.A. Middelkoop (Ingrid)

Mijn naam is Ingrid Middelkoop. Van huis uit ben ik opgeleid als Sociaal Pedagogisch hulpverlener. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als groepsleider heb ik een managementopleiding gevolgd. Diverse jaren later heb ik nog een bedrijfskundige opleiding gedaan. 

Jarenlang heb ik gewerkt als (interim)manager in het bedrijfsleven, in de zorg en in de kinderopvang. 

Als interim manager ben ik vooral actief geweest met diverse veranderkundige en ontwikkelingsvraagstukken binnen organisaties. Daarbij heb ik me vooral gespecialiseerd in het verbeteren van samenwerkingen, verzuimpreventie en (persoonlijk) leiderschapsvraagstukken. Binnen organisaties ga ik op zoek naar het bestaande denk-, gedrag en de gangbare interactiepatronen. Deze patronen maak ik graag zichtbaar door ze te benoemen en daar waar nodig te doorbreken. 

Onenigheid, trammelant, conflicten allemaal begrippen, die mij altijd geboeid hebben. Mensen zijn nu eenmaal verschillend en hoe kunnen we er voor zorgen, dat die verschillen op een effectieve en positieve manier elkaar versterken? Dat is de vraag die mij heeft doen besluiten om mezelf verder te specialiseren in conflictbemiddeling.

Ik ben MfN-registermediator gespecialiseerd in arbeids- en organisatie mediation. Naast arbeidskwesties kun je ook bij mij terecht voor zakelijke mediations, familieconflicten (m.u.v. scheidingen), (business) pre-mediation en buurtbemiddelingen.

In mijn werk vind ik het belangrijk om vooral aan de preventiekant van conflicten, verzuim, klachten e.d. actief te zijn. Vanuit die wens heb ik me verder ontwikkeld als vertrouwenspersoon voor alle vragen rondom integriteitskwesties en ongewenste omgangsvormen. Naast het bieden van een luisterend oor en de begeleiding van de medewerker. Vind ik het belangrijk om het gesprek binnen de organisatie rondom het thema integriteit en ongewenste omgangsvormen op gang te brengen. 

Als vertrouwenspersoon ben ik gecertificeerd bij het CRP en sta ik ingeschreven bij het LVV.

Als NOBCO geregistreerd coach met een verdieping op burn out en stress klachten kan ik medewerkers, teams en organisaties ook begeleiden bij advies- en ontwikkelvraagstukken rondom thema’s als:  

  • Samenwerking
  • Teamconflicten
  • Intervisie
  • Burn out en stress 
  • Persoonlijk leiderschap en leiderschapsontwikkeling

Ook geef ik trainingen op het gebied van medezeggenschap voor oudercommissies in de Kinderopvang. 

Mensen omschrijven mij vaak als: veelzijdig, open mind, lef, doortastend & deskundig. 

Ingrid Middelkoop is werkzaam in o.a. :

Limburg: HeerlenMaastrichtRoermondSittardVenloVenray, Weert

Zuid-Holland: ZoetermeerSpijkenisse, RotterdamLeiden, Gouda, Gorinchem, DordrechtDen Haag, Delft, Alphen aan den Rijn

Zeeland: Goes, Middelburg

Noord-Brabant: Bergen op ZoomBreda, Den Bosch, EindhovenHelmond, Oosterhout, Oss, RoosendaalRosmalen, Tilburg, Uden, Veghel, VeldhovenWaalwijk

UtrechtAmersfoortHouten, IJsselstein, Maarssen, Nieuwegein, SoestUtrecht, Veenendaal, WoerdenZeist

Gelderland: Apeldoorn, ArnhemBarneveld, Culemborg, Doetinchim, Ede, EpeHarderwijk, Nijmegen, TielWageningen, Winterswijk, Zutphen

Drenthe: Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel

Flevoland: Almere, Emmeloord, Lelystad

Friesland: DrachtenHeereveenLeeuwarden, Sneek

Groningen: Groningen, HoogezandStadskanaal, Veendam, Winschoten

Noord-Holland: AlkmaarAmstelveen, Amsterdam, Bussum, Den HelderHaarlem, Heerhugowaard, HilversumHoornPurmerend, Zaandam, Zaanstad

Overijssel: Almelo, Deventer, Enschede, Hardenberg, Hengelo, Kampen, Zwolle

Specialismen