Slikkerveer | de heer I. Slikkerveer (Ivo)

Ivo is sinds zijn afstuderen in 1990 als jurist werkzaam in de pensioensector. Eerst bij een grote verzekeraar, daarna als adviseur van particulieren en bedrijven en vervolgens bij een pensioenadviesbureau. Sinds 2006 ondersteunt hij ondernemingsraden bij wijzigingen van pensioenregelingen. Hij is ook bestuurslid bij enkele pensioenfondsen. Door zijn lange en brede ervaring in het pensioenveld beschikt Ivo over een groot netwerk en kan hij gemakkelijk een beroep doen op andere disciplines als dat nodig is. 

De ondernemingsraad kan een zeer belangrijke rol spelen bij de pensioenregeling binnen een onderneming. Daarvoor zijn twee zaken essentieel: 

kennis van de materie en in een vroeg stadium betrokken zijn in het proces, zodat de ondernemingsraad niet voor een voldongen feit wordt geplaatst. 

Dat zorgt voor evenwicht in de relatie werkgever-ondernemingsraad.

Vind je pensioen een lastig onderwerp? Dat is voorbij als je een training bij Ivo hebt gevolgd. Het is met pensioen net als met een auto. Die bouw je niet voor de ingenieur, maar voor wie erin gaat rijden.