Blok | de heer mr. J. Blok (Jaap)

Jaap Blok is mediator, extern vertrouwenspersoon, dagvoorzitter en discussieleider. Hij is jurist en is werkzaam geweest als leidinggevende en adviseur bij diverse organisaties. 

Ideaal

Zijn ideaal is een duurzame inzet van menselijk kapitaal binnen organisaties. Ongewenste omgangsvormen en mogelijke conflicten staan die duurzame inzet wel eens in de weg. Hij levert een bijdrage aan het voorkomen en oplossen daarvan. Dat doet hij als extern vertrouwenspersoon en mediator.

Bruggenbouwer

Hij bouwt bruggen en fietst gaten dicht daar waar de reguliere middelen binnen een organisatie tekort schieten. Hij schakelt tussen een voortrekkende rol en een rol op de achtergrond waar dat gewenst is. Hij wekt vertrouwen en kan helpen bij het oplossen van conflicten en het voorkomen daarvan.

Conflictbeheersing

Medewerkers van nu worden terecht geschoold in communicatie, feedback en assertiviteit. Daar pluk je als bedrijf de vruchten van maar die zijn ook wel eens wat wrang. Soms zijn het de beste werknemers die met collega’s of leidinggevenden in conflict raken. Toch wil je die medewerker echt niet kwijt. De kunst van conflictbeheersing is daarom een mooie aanvulling op de bestaande trainingen. Hij beheerst die kunst en wil die graag delen.

Presentaties, workshops

Hij verzorgt diverse presentaties en workshops zoals:

-   De werkvloer als Jungle, over de apenrots en kuddegedrag

-   Japans gras, conflictbeheersing op de werkvloer

-   Conflictcompliance, scoren vanuit de 2e lijn

-   Teammediation

-   Ongewenste omgangsvormen

Spreekstalmeester

Hij treedt op als dagvoorzitter tijdens bijzondere vergaderingen waar partijen bij elkaar gebracht moeten worden en waar verbinding een belangrijk doel is van de bijeenkomst. Waar nodig leidt hij de discussie en zorgt hij voor een samenvatting en formuleert de eventueel gemaakte afspraken.

Als spreekstalmeester of facilitator tijdens seminars of evenementen praat hij de programmaonderdelen soepel aan elkaar, zet sprekers in het zonnetje en zorgt voor interactie met het publiek.

Jaap Blok is werkzaam in o.a. :

Gelderland: Apeldoorn, ArnhemBarneveld, Culemborg, Doetinchim, Ede, EpeHarderwijk, Nijmegen, TielWageningen, Winterswijk, Zutphen

Specialismen

Lees ook mijn artikelen in de Merlijn blog