Haksteen | mevrouw mr. J Haksteen (Jacobine)

Mr. J.M. Haksteen (Jacobine) is sinds 1998 werkzaam als kandidaat-notaris. Na haar studie Geschiedenis en Frans aan de lerarenopleiding studeerde zij rechten, afstudeerrichting Notariaat.

Daarna volgde zij in 2007 en 2011/2012 de opleidingen voor mediator en notarieel scheidingsbemiddelaar. Vanaf 1 januari 2014 is zij ingeschreven als MFN mediator, hiervoor bij het NMI.

Inmiddels is zij op het notariskantoor vooral werkzaam als mediator en scheidingsbemiddelaar.

Ervaring

Na de lerarenopleiding is Jacobine acht jaar werkzaam geweest in het onderwijs op de Intercollege BusinessSchool in Den Haag en het R.O.C. in Utrecht.

Hierna maakte zij de overstap naar het notariaat, waarbij de nadruk op het Personen- en familierecht lag. Inmiddels ligt de nadruk op mediation en scheidingsbemiddeling.

Specialisme

Jacobine heeft tijdens haar opleiding voor scheidingsbemiddeling een eindwerkstuk geschreven over Geloof en echtscheiding. In haar praktijk heeft zij regelmatig te maken met scheidingen door religieuze en/of reformatorische echtparen. Om deze specifieke groep goed te begeleiden heeft zij zich zodanig gespecialiseerd, dat de specifieke geloofsvragen bij scheiding goed door haar begeleid kunnen worden.

Publicaties

* Geloof en scheidingsbemiddeling, themanummer "Echtscheiding" van het Tijdschrift Conflicthantering, jaargang 9, 2014, nummer 1;

* Interview in het Notariaat Magazine naar aanleiding van het Wetsvoorstel mediation, Notaris als professionele conflictenoplosser . juli/augustus 2014.

Jacobine Haksteen is werkzaam in o.a. :

Flevoland: Almere, Emmeloord, Lelystad

Overijssel: Almelo, Deventer, Enschede, Hardenberg, Hengelo, Kampen, Zwolle

Gelderland: Apeldoorn, ArnhemBarneveld, Culemborg, Doetinchim, Ede, EpeHarderwijk, Nijmegen, TielWageningen, Winterswijk, Zutphen

Specialismen