Peters | de heer J.M.G. Peters (Joep)

Joep Peters (1961) heeft als manager en mediator ruime ervaring opgedaan op het gebied van individuele en team-conflicten, zowel zakelijk als in non profit sectoren (business, scholen en zorg). Hij is inzetbaar als mediator en conflictregisseur in Limburg, Noord-Brabant en de Belgische – en Duitse grensstreek.

Achtergrond

Joep volgde de opleiding HBO Toegepaste Huishoudwetenschappen (Ing.). Als manager is hij meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de zakelijke bancaire sector (Mid-Corporate Bedrijven en Instellingen) en private Wealth. Hij beschikt daardoor over ruime ervaring in organisatieveranderingen en het bouwen aan succesvolle teams. Joep wordt gedreven door nieuwsgierigheid naar menselijk gedrag. Wat maakt dat mensen doen wat ze doen, zich gedragen zoals ze zich gedragen en communiceren zoals ze communiceren? Waarom zijn mensen op de ene plek succesvol in werk en relaties en lukt het op een andere plek met andere mensen soms totaal niet? 

Aanpak en ervaring

Joep is met name gespecialiseerd in arbeids- en zakelijke conflicten en heeft ervaring met bedrijfsovernames, bedrijfsopvolging, samenwerkingsvraagstukken, reorganisaties, ontslagprocedures, verstoorde arbeidsrelaties en situationeel ziekteverzuim. Ook is hij inzetbaar bij conflicten rondom erfrecht en boedelverdelingen.

Joep begeleidt partijen bij het erkennen en herkennen van eigen verantwoordelijkheid en eigen aandeel. Hij straalt daarbij rust uit, weet vertrouwen te wekken en heeft een no-nonsense aanpak met af en toe een vleugje droge humor en soms ook met een provocerende stijl. Daarbij is er altijd oog en ruimte voor emoties en respect voor partijen en hun belangen.

Joep Peters is MfN Registermediator, lid van de Nederlandse Mediators Vereniging, de Groep Arbeidsmediation en de Stichting Veilig Onderwijs. Daarnaast is hij als vrijwilliger ook actief als Buurtbemiddelaar.