Cupido | mevrouw mr. M. Cupido (Marjolein)

Marjolein Cupido heeft na afronding van het atheneum aan de Universiteit van Amsterdam rechten gestudeerd. Daarbij heeft zij ook gedurende en half jaar stagegelopen als griffier bij het Gerechtshof in Amsterdam.

Opleiding

Na haar afstuderen is zij in 2000 in Zwolle gaan werken voor een middelgroot advocatenkantoor. Na een aantal jaren algemene praktijk te hebben gedaan (o.a. zaken op het gebied van strafrecht, arbeidsrecht en familierecht) heeft zij in 2006 de juridische specialisatieopleiding van de vFAS (vereniging van familie- en erfrechtadvocaten & mediators) afgerond en is zij een eigen kantoor begonnen, waarin zij zich geheel heeft toegelegd op het familierecht. 

In 2010 heeft zij de mediationopleiding van de vFAS afgerond. In 2014 heeft zij zich aangesloten bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland). 

Drive en ervaring

Mr. Cupido is sinds 2006 gespecialiseerd in familierecht en behandelt in verband hiermee als advocaat en als mediator o.a. echtscheidingen, zaken over gezag, omgang, alimentatie en verdelingszaken (verdeling gemeenschap van goederen, afwikkeling van huwelijkse voorwaarden). 

Wat haar in het familierecht aantrekt is dat zij als advocaat / mediator een belangrijke bijdrage kan leveren aan mensen in een voor hen vaak zeer stressvolle periode. 

Mr. Cupido is docent voor het juridische, fiscaal en financiële gedeelte van de specialisatieopleiding familiemediation.

Specialismen