Marjon Bosma - Partner - Merlijn Groep

Bosma | mevrouw mr. M. Bosma (Marjon)

Marjon Bosma is advocaat en mediator, met veel ervaring op het gebied van arbeidsrecht en civiel verbintenissenrecht (contractenrecht, onrechtmatige daad, schadeclaims etc.). Zij is gevestigd te Zwolle. Als MfN Registermediator is Marjon inzetbaar op alle soorten conflicten die binnen een onderneming/organisatie kunnen spelen. Dit zijn conflicten op diverse terreinen zoals arbeidsconflicten, samenwerkingsconflicten, businessconflicten, medezeggenschapsconflicten, teamconflicten etc. Marjon komt uit een ondernemersgezin, is opgegroeid in het oosten van het land, heeft in Coevorden haar Gymnasiumopleiding gedaan en is in 1983 naar Zwolle verhuisd, Zij begon haar loopbaan als secretaresse bij een middelgroot advocatenkantoor en al snel sprak de advocatuur haar zodanig aan dat zij in 1988 besloot om naast het werk de rechtenstudie te volgen. Begin 1993 werd zij beëdigd tot advocaat en in 2002 werd ze partner bij dat kantoor. In 2011 besloot zij een eigen advocatenkantoor te starten. Inmiddels heeft zij haar dienstenpakket uitgebreid met mediation, dit vanuit een interesse in de mens achter het conflict en haar visie dat daarin vaak ook de sleutel tot de oplossing ligt. Marjon hecht veel waarde aan een goede samenwerking met de cliënt. Over en weer moet het goed voelen en moet er vertrouwen zijn. Dat geldt ook voor mediations. In alles toont Marjon een grote mate van betrokkenheid. Haar streven is om tot een voor alle partijen werkbare en waardige oplossing van een conflict te komen. Juist in het bedrijfsleven kan mediation veel meer betekenen dan ondernemers zich realiseren. Het past binnen de nieuwe economie en binnen deze tijd. Bedrijven en organisaties zitten niet meer te wachten op eindeloos procederen, hoger beroep, hoge kosten en veel energieverspilling. Mediation voorkomt dit.

Marjon Bosma is lid van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), de Vereniging Zakelijke Mediation (ZAM), de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA), de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Ressort Arnhem (VAARA), de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en Een Leven Lang Leren Academie (ELLLA).

Marjon Bosma is werkzaam in o.a.:

Gelderland: Apeldoorn, ArnhemBarneveld, Culemborg, Doetinchim, Ede, EpeHarderwijk, Nijmegen, TielWageningen, Winterswijk, Zutphen

Drenthe: Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel

Friesland: DrachtenHeereveenLeeuwarden, Sneek

Groningen: Groningen, HoogezandStadskanaal, Veendam, Winschoten

Overijssel: Almelo, Deventer, Enschede, Hardenberg, Hengelo, Kampen, Zwolle

UtrechtAmersfoortHouten, IJsselstein, Maarssen, Nieuwegein, SoestUtrecht, Veenendaal, WoerdenZeist

Lees ook mijn artikelen in de Merlijn blog