Paul Esser - Partner - Merlijn Groep

Esser | de heer P. Esser (Paul)

Mr. Paul Esser is echtscheidingsnotaris in Utrecht. Hij kan ook de echtscheiding verzorgen voor mensen uit de regio. Als u beiden wil scheiden maakt hij uw scheiding in orde. Hij helpt u goede afspraken met elkaar te maken over de kinderen, alimentatie betalen, uw woonsituatie en eventuele verdeling van het huis en andere onderdelen van de scheiding. Verder regelt Paul Esser de formaliteiten van de echtscheiding voor u.

"Mijn belangstelling en kennis liggen vooral bij 'relaties', zakelijk en privé. Na 30 jaar notaris te zijn geweest houd ik mij nu uitsluitend bezig met relaties en bemiddeling (mediation). In 1999 heb ik de opleiding tot mediator gevolgd en daarna de VMSN-vervolgopleiding 'Notariële Scheidingsbemiddelaar'. Niet alleen aan de juridische/fiscale kant van de echtscheiding of nalatenschap werd aandacht besteed. De opleidingen werden mede gegeven door ervaren psychologen (NIP). Daarnaast heb ik cursussen gevolgd op het gebied van alimentatie berekenen, verdeling van pensioenen en het opstellen van convenanten en vaststellingsovereenkomsten en de fiscale gevolgen van echtscheiding.

Ik vind het mooi werk om in zaken, waar zakelijke aspecten en emoties beide een rol spelen, tot een oplossing te komen, waar de betrokkenen mee verder kunnen. Na een echtscheiding moet men vaak nog met elkaar door: het ouderschap houdt niet op bij de scheiding. Mediation geeft mensen de gelegenheid een conflict op te lossen en elkaar toch in ere te houden. Ik merk dat mensen mediation ook 'prettig' vinden en dat het hen goed doet. Ze zijn actief bezig in onderling overleg hun conflict op te lossen en nemen daarbij het heft in eigen hand. Daarbij hebben zij ook beiden belang. Ik zorg ervoor dat aan alle belangen aandacht wordt besteed."

Paul Esser is werkzaam in o.a. :

UtrechtAmersfoortHouten, IJsselstein, Maarssen, Nieuwegein, SoestUtrecht, Veenendaal, WoerdenZeist

Specialismen