Willems | mevrouw P.P.H. Willems (Pauline)

Pauline Willems (1967) heeft als mediator ruime ervaring opgedaan op het gebied van zakelijke conflicten (arbeid, bestuur, OR en Medezeggenschap, ambtenaren, business, scholen en zorg) en conflicten binnen teams/groepen.

Pauline is inzetbaar als mediator, conflictregisseur en onderhandelingsbegeleider in Noord-Brabant, Gelderland, Noord-Limburg en Midden Nederland.

Achtergrond

Pauline volgde de opleiding HBO Personeelsmanagement. Als personeelsmanager is zij werkzaam geweest in de non-profit én de profitsector. En dat heeft haar een kwart eeuw aan ervaringen en enorm veel inzichten opgeleverd. Zo heeft zij ervaren hoe belangrijk een juiste match is tussen enerzijds, de organisatiebelangen en, anderzijds, de individuele medewerker met zijn kwaliteiten en drijfveren. Of wat het effect van een grote verandering kan zijn. Maar ook heeft zij van dichtbij gezien hoe er vanuit die situaties conflicten kunnen ontstaan. Conflicten die vaak gepaard gaan met onnodige strijd en beschadiging. Pauline is ervan overtuigd dat dat beter kan.

Aanpak en ervaring

Van bedrijfsovernames, reorganisaties en ontslagprocedures tot arbeidsrelaties en ziekteverzuim door werksituaties, als mediator focust Pauline zich op arbeids- en zakelijke conflicten. Iedere ochtend staat zij met veel energie op om te bemiddelen bij belangentegenstellingen en problemen tussen samenwerkende partijen.

Mediation gaat over het vinden van een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is. Met individuele voorgesprekken zet Pauline alle betrokkenen daarom bij voorbaat al op de stand ‘toekomstgericht’. Daarbij creëert zij inzicht in ieders eigenbelang en verantwoordelijkheid. Geen gemakkelijke gesprekken, maar zo krijgen alle partijen wél snel zicht op mogelijke oplossingen.

Als neutrale en betrouwbare gespreksleider begeleidt Pauline betrokkenen naar een oplossingen die win-win-situaties opleveren. In nagenoeg alle gevallen leidt haar effectieve bemiddeling tot herstel van de arbeidsrelatie of tot een voor alle partijen acceptabele vorm van uit elkaar gaan. Haar stijl van werken is warm, betrokken en meevoelend in combinatie met een daadkrachtige en praktische aanpak.

Pauline Willems is MfN-registermediator, Rechtbankmediator, lid van de Nederlandse Mediators Vereniging, de Groep Arbeidsmediation en de Mediators Vereniging Zuid.

Pauline Willems is werkzaam in o.a. :

Limburg: HeerlenMaastrichtRoermondSittardVenloVenray, Weert

Zuid-Holland: ZoetermeerSpijkenisse, RotterdamLeiden, Gouda, Gorinchem, DordrechtDen Haag, Delft, Alphen aan den Rijn

Zeeland: Goes, Middelburg

Noord-Brabant: Bergen op ZoomBreda, Den Bosch, EindhovenHelmond, Oosterhout, Oss, RoosendaalRosmalen, Tilburg, Uden, Veghel, VeldhovenWaalwijk

UtrechtAmersfoortHouten, IJsselstein, Maarssen, Nieuwegein, SoestUtrecht, Veenendaal, WoerdenZeist

Gelderland: Apeldoorn, ArnhemBarneveld, Culemborg, Doetinchim, Ede, EpeHarderwijk, Nijmegen, TielWageningen, Winterswijk, Zutphen

Drenthe: Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel

Flevoland: Almere, Emmeloord, Lelystad

Friesland: DrachtenHeereveenLeeuwarden, Sneek

Groningen: Groningen, HoogezandStadskanaal, Veendam, Winschoten

Noord-Holland: AlkmaarAmstelveen, Amsterdam, Bussum, Den HelderHaarlem, Heerhugowaard, HilversumHoornPurmerend, Zaandam, Zaanstad

Overijssel: Almelo, Deventer, Enschede, Hardenberg, Hengelo, Kampen, Zwolle