Lamers | mevrouw mr. P.T.W. Lamers (Petra)

Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek en heb rechten gestudeerd in Leiden. Na mijn afstuderen in 1993 ben ik gaan werken als advocaat in de algemene praktijk. Na een aantal jaren in de advocatuur ben ik aan de slag gegaan als bedrijfsjurist en, later, als docent recht en communicatie voor juristen bij de HAN. Sinds enkele jaren heb ik een eigen advocatenkantoor waarbij ik mij richt op arbeidsrecht en verbintenissenrecht. 

Als jurist en advocaat heb je te maken met meningsverschillen, conflicten of tegengestelde belangen. Een strikt juridische benadering biedt vaak geen oplossing van de problemen die mensen of organisaties ervaren. Met mijn juridische achtergrond als basis heb ik opleidingen op het gebied van coaching, mediation en gespreksbegeleiding gevolgd. Ik ben gecertificeerd coach, MfN-registermediator en Gespreksleider Intervisie.

Door in gesprek te gaan met de betrokkene(n) en door in kaart te brengen welke belangen een rol spelen, komt een échte oplossing dichterbij. Altijd staat ‘de mens’ voor mij centraal.