Enckevort | mevrouw mr P.A. van Enckevort (Petra)

mr. Petra van Enckevort startte haar carrière in 2004 als advocaat bij het voormalig Bureau Rechtshulp, waar zij zich specialiseerde in het arbeidsrecht en sociale zekerheid. Sinds 2008 is Petra mede- eigenaar van Het Wetshuys Advocaten en Mediators BV. 

In 2013 besloot Petra samen met haar compagnon een fundamenteel andere koers te gaan varen door zich nog meer te gaan richten op structurele werkbare oplossingen voor haar cliënten. Soms is dat een procedure, maar veel vaker worden deze oplossingen op andere manieren gevonden. Vanuit deze overtuiging volgde Petra de basisopleiding tot MfN- registermediator en de specialisatieopleiding MfN- familiemediator bij Merlijn. Sindsdien heeft zij reeds vele cliënten op verschillende manieren bijgestaan om tot een voor hen optimale oplossing te komen. 

Petra is lid van de Nederlandse Vereniging Familiemediators, de Nederlandse Vereniging Van Mediation Advocaten, de Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht en staat als advocaat en mediator ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand

Petra beschikt over tact en daadkracht en is praktisch ingesteld. Petra weet deuren te openen die voor anderen gesloten blijven door middel van het vinden van creatieve strategieën en oplossingen. Zij is in staat een juridische complexe situatie goed en snel in te schatten, waarbij zij de mens achter de zaak niet uit het oog verliest. Petra ziet het als een uitdaging samen met cliënten een passende oplossing te vinden voor ontstane conflicten. Daarbij heeft zij vooral aandacht voor de wijze van communicatie en het opbouwen van vertrouwen.

Vanuit haar overtuiging en wens om kinderen een stem te geven in de scheiding, volgde Petra de opleiding tot gecertificeerd KIES-omgangsbegeleider. In dat kader biedt zij kinderen die betrokken zijn bij een scheiding de mogelijkheid de scheiding te kunnen begrijpen en te leren beter met hun ouders te communiceren.

Bent u op zoek naar een mediator? Petra helpt u graag verder. U kunt contact opnemen voor een eerste gratis gesprek. Petra werkt ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand.

Lees ook mijn artikelen in de Merlijn blog