Middelham | mevrouw R Middelham (Ria)

Sinds 1990 werk ik als trainer, supervisor en coach en inmiddels ben ik expert in trajecten voor leidinggevenden op alle niveaus. Bedreven in het maken van de vertaalslag van visie, beleid en theorie naar de dagelijkse praktijk. Direct, helder en geïnspireerd om het beste in iemand naar boven te halen. Van jongs af aan heb ik een passie voor muziek. Door de jaren heen heb ik geleerd vitaliteit en levenslust samen te laten komen met het wezen van de dingen, de kern van de zaak. Het leven kent zeker weten ook een donkere kant en ook die heb ik leren kennen. Voor een groot deel heb ik het "the hard way" geleerd. Dat heeft me zowel mild als taai gemaakt. Waar ik het voor doe is het moment dat je door de misère het licht weer kan zien, wanneer er weer ruimte is voor humor. Het kippenvel moment. In de flamenco noemt men dat de Duende. Mijn kracht ligt zowel in de inspiratie als in het concreet maken. Het is een uitdaging om me steeds weer te begeven op onbekend terrein. Het avontuur lonkt altijd.

Als docent, coach en trainer heb ik vele individuen en groepen begeleid op het terrein van persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, veranderingsprocessen, diversiteit, communicatie en ben ik teamcoach in grote en kleinere organisaties, maar met name in de dienstverlenende sector zoals politie, brandweer, gemeentes, GGZ, TLN en hogescholen.

Voor Merlijn ben ik inzetbaar als externe coach, voor zowel individuen als teams en als incompany trainer rond de thema’s diversiteit, integriteit, leidinggeven, stressmanagement en coaching. Ik heb een 1ste graad bevoegdheid onderwijs beroepsgerichte vakken SPO, Supervisie, Beleids- en Organisatiekunde. Ik heb een driejarige opleiding bij het ITIP gedaan (Instituut Toegepaste Psychologie).

Overige opleidingen:

  • Train de trainer
  • Spiral Dynamics
  • Het behandelen van Collectieven
  • MBTI, Reichiaans Lichaamswerk
  • Werken met Levensfasen
  • Motiverende Gespreksvoering. 

Ik haal in mijn werk ook inspiratie uit het Systemisch werken en Deep Democracy. Als je benoemt wat er onder de tafel speelt, kun je boven tafel zaken doen.

Mijn overtuiging is echter dat modellen en theorieën nooit leidend zijn, maar hooguit dienend.

Specialismen