Dhr. Steegmans - Partner - Merlijn Groep

Steegmans | de heer Steegmans (Rob)

Echtscheidingsnotaris in Maastricht is Mr Rob Steegmans. Alimentatie berekenen, kinderalimentatie, wonen, bezoekregelingen of co-ouderschap voor de kinderen in onderling overleg met beide partijen zijn bij hem in goede handen.

Meer informatie

Hij stelt zich als volgt voor: 'Ik ben Rob Steegmans, notaris te Maastricht en sinds 1985 werkzaam in de algemene notariële praktijk (specialisatie personen- en familierecht). Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

Het oplossen van conflicten buiten de rechter om heeft altijd mijn interesse gehad. Vaak mondt een geschil tussen twee of meer partijen nodeloos uit in een conflict, omdat er bijvoorbeeld sprake is van miscommunicatie of verkeerde verwachtingen of denkbeelden.

Mijn grootste uitdaging is een tussen partijen ontstaan conflict terug te brengen tot een zakelijk geschil, waarna partijen op een volwassen manier dit geschil kunnen oplossen. Op die manier lopen kinderen van scheidende partijen ook de minste schade op, zo is mijn overtuiging.

Ik vind dat het toepassen van mediationtechnieken bij conflictbemiddelingen -in het bijzonder bij scheidingsbemiddeling- sterk is aan te bevelen. Dat is de reden waarom ik besloten heb de kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn op een hoger, professioneler peil te brengen door het volgen van een aantal cursussen:

2004 cursus tot VMSN-mediator (www.vmsn.nl);

2005 cursus alimentatierekenen;

2006 cursus notariële scheidingsbemiddelaar;

2006 cursus forensisch mediator(www.sfm.nl).'

Rob Steegmans is werkzaam in o.a. :

Noord-Brabant: Bergen op ZoomBreda, Den Bosch, EindhovenHelmond, Oosterhout, Oss, RoosendaalRosmalen, Tilburg, Uden, Veghel, VeldhovenWaalwijk

Specialismen