Braak | de heer R. Braak (Robbert)

57 jaar, vader en partner, gymleraar en psycholoog en, juist hier van belang: senior coach, vrolijke trainer, creatief denker en liefhebber van film! Hij coacht en traint coaches, managers, managementteams en ontwikkelt leerprogramma’s voor die groepen.  

Hij ziet veel en benoemt dat, soms scherp vaak met humor. Hij organiseert vrolijkheid en diepgang onder meer door het gebruik van filmfragmenten uit bekende en onbekende films en documentaires.  

Loopbaan: Coachen en leiderschap

Hij werkte ruim 10 jaar voor de top van de rijksoverheid aan leiderschapsontwikkeling. En ruim 8 jaar werkte hij in een klein team dat een groot netwerk van coaches binnen de overheid voorziet van kennis, ervaring en opleiding.

Coachaanpak

Hij gebruikt diverse coach-aanpakken die afhankelijk van het verloop van het traject relevant kunnen zijn. Zo kan hij onder meer in: Voice Dialogue, Transactionele Analyse, Appreciative Inquiry, systeemdenken/systemisch werken, Solution focussed coaching, Kernkwadranten van Offman. Ook is wandelcoaching (duinen, strand) een hele mooie manier om een goed gesprek te hebben. Het grote voordeel van bewegen is dat je dan je makkelijk “uit je hoofd” komt en daardoor sneller de essentie vindt.

Zijn specialiteit is het werken met filmfragmenten. 

Werken met filmfragmenten in 1 op 1 coaching

Filmfragmenten en het kijken van een hele film versnelt het krijgen van inzicht, vergroot de emotionele verbinding en laat concreet gedragsvoorbeelden zien. Kortom het verdiept en versnelt het leren enorm en, niet onbelangrijk, maakt het nog leuker. Hij gebruikt filmfragmenten tijdens 1 op 1 coachen en daarnaast ook tijdens inspirerende filmlezingen over bijvoorbeeld leiderschap, macht, feedback en teamontwikkeling, als onderdeel van leerprogramma’s en bij teamcoaching. Zie ook: https://youtu.be/P7p9aQ0cSpk.

Hij is geaccrediteerd voor gebruik Management Drives en Insights Discovery. En hij is CRKBO geregistreerd (0 % btw bij leeractiviteiten).

Specialismen