Schadewijk | mevrouw drs. R. van Schadewijk (Rozita)

 
Rozita van Schadewijk (1968) volgde bij Merlijn Groep de Basisopleiding tot MfN Mediator, is sinds 2010 ingeschreven als registermediator in het register van de MfN en sinds die tijd ook werkzaam voor de rechtbank. Vanaf 2013 is zij mediator in strafzaken waarbij zij voor de rechtbanken ’s-Hertogenbosch (Oost Brabant), Breda (West Brabant en Zeeland) en Roermond (Limburg) werkzaam is. Zij studeerde klinische psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en heeft twee jaar gewerkt als forensisch psycholoog.
Van 1993 tot 2003 is zij werkzaam geweest in de commerciële dienstverlening als (account)manager.
Momenteel heeft zij haar eigen mediation, coaching en trainingspraktijk (Psyom) in Oss en is (relatie) psycholoog in Eindhoven. Zij medieert in familie-, strafrecht- en arbeidszaken.
Zij heeft zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld in haar passie van het nader tot elkaar brengen van mensen, het herstellen van conflictsituaties en het bevorderen van een constructieve communicatie tussen mensen onderling.
Vanaf 1998 geeft zij trainingen en coacht zij op het gebied van communicatie, sociale vaardigheden, kwaliteitsontwikkeling en  persoonlijke ontwikkeling.
Mensen begeleiden om zich steeds verder te ontwikkelen is een prachtig vak en als je hierbij je praktijkervaring kunt uitwisselen, zoals bij Merlijn, is dit een unieke kans om verder te groeien. Werken als Strafrecht Mediator geeft de extra energie en de uitdaging om steeds op scherp te staan en te blijven zien wat de mogelijkheden zijn binnen een mediation, waarbij het aanvankelijk  onmogelijk lijkt om mensen samen te brengen.