Raaijmakers | mevrouw W.T.S. Raaijmakers (Saskia)

Tijdens mijn loopbaan als HR professional, loopbaanadviseur en trainer heb ik ervaren hoe gemakkelijk kleine misverstanden en onuitgesproken situaties tot conflicten kunnen leiden. Conflicten die eenvoudig te voorkomen zijn door te investeren in communicatie en in aandacht. Investeren in communicatie voelt wel eens ongemakkelijk, en wordt wel eens ervaren als een drempel. Eenmaal de stap genomen levert communicatie altijd iets op. Hetzelfde geldt voor het investeren in aandacht. Aandacht voor wat er speelt, te verkennen wat de impact is voor het individu. Door te zien en gezien te worden en door je gehoord te voelen. Het helpt om de scherpe kantjes te verzachten, en brengt personen nader tot elkaar. Het gesprek is daarbij cruciaal om conflicten op te lossen en om ongewenste en onveilige situaties bespreekbaar te maken. Mijn stijl in gespreksvoering kenmerkt zich door mijn rust, empathie, neutraliteit en doortastendheid.

Opleiding

Bij Merlijn ben ik opgeleid tot extern vertrouwenspersoon en tot mediator. Daarnaast ben ik opgeleid bedrijfskundige (post-hbo), HR adviseur (HBO personeel en arbeid) en tot loopbaanadviseur (HBO-studie en beroepskeuze). In alles wat ik tijdens mijn loopbaan heb gedaan staat de mens in relatie tot zijn werk, zijn werkgever, of zijn of haar loopbaan centraal. Door de jaren heen zijn er veel situaties op mijn pad gekomen. Ik merk dat ik veel voldoening haal wanneer ik mensen verder kan helpen met mijn kijk op de situatie. Door mijn onafhankelijke en brede kijk op een situatie ontstaat er ruimte voor verrassende oplossingen.

Extern Vertrouwenspersoon

Een professionele werkomgeving, waar aandacht is voor de goede omgangsvormen, ethisch handelen. Dit zijn de ingrediënten voor een gezonde, en productieve werkomgeving. Een werkomgeving waar medewerkers graag onderdeel van uit maken. Hierbij heb ik oog voor het individu, maar ook voor de organisatie. Een gezonde werkomgeving is niet alleen goed voor de individuele medewerker, maar ook voor het succes van de organisatie. Dat is mijn drijfveer als externe vertrouwenspersoon.