Laak | de heer W.H.M. van der Laak (Wil)

Wil van der Laak (1948) werkte als psychiatrisch verpleegkundige, als spw-er en VO-er bij diverse psychiatrische instellingen, steeds bij de acute afdelingen.

Hij was in die tijd ook docent aan de In service opleiding, coachte collega’s en bekwaamde zich in de methode van het rollenspel, met name bij groepspsychotherapie.

In 1996 ging hij werken bij Bureau Passage, een uniek initiatief om mensen met psychiatrische beperkingen te ondersteunen bij het vinden van een betaalde baan.

Zijn ervaringen uit de psychiatrie en zijn krachtige manier van communiceren bleken meer dan welkom in de wereld van de re-integratie. In 1999 startte hij daarom zijn eigen bedrijf en gaf hij door heel Nederland cursussen over deze specifieke problematiek.

Ook werd hij bij diverse re-integratiebedrijven gevraagd en ingezet als specialist “moeilijke dossiers.” In 2002 deed hij de mediationopleiding bij Merlijn. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld als specialist in arbeidsmediations.

Verder wordt hij nog altijd gevraagd voor coaching en re-integratie bij complexe situaties.

Hij is ook gecertificeerd Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en docent hierin. Als zodanig is hij ook beschikbaar.