Patronen van machtsverschillen doorbreken

Macht & onmacht in mediations

1-daagse

x
 • DD dash MM dash YYYY
 • Bedrijfsinformatie

 • Factuurinformatie

 • Overige informatie

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Regelmatig bestaan er machtsverschillen tussen partijen die betrokken zijn bij een mediation. Niet ingrijpen kan leiden tot dermate onevenwichtige onderhandelingsresultaten dat zij indruisen tegen de ethiek van de mediator. Wel ingrijpen kan tot gevolg hebben dat de neutraliteit en onafhankelijkheid van de mediator in het geding komen. Een goede balans vinden is dus noodzakelijk.

Veiligheid staat voorop

Aangepaste Corona regeling bij Merlijn trainingen  Lees meer. 

Macht & onmacht in mediations wordt onder meer gevolgd door:

 • (MFN) mediators die zich regelmatig geconfronteerd zien met machtsverschillen tussen de partijen en hun eigen onmacht dat patroon te doorbreken; die hun eigen blik op macht en onmacht willen verruimen en hun interventiemogelijkheden vanuit dit perspectief willen vergroten.
 • Zou u graag precies willen weten wat deze training aan uw professionele performance en kennis toevoegt? Neemt u dan contact op met de backoffice die u naar uw wens doorverbindt met de trainer of u matcht met een oud-deelnemer in dezelfde beroepsgroep.

Te behalen resultaten

 1. Het ontdekken van de eigen interventiemogelijkheden staat bij deze vaardigheidstraining centraal.
 2. De deelnemer wordt begeleid in het ontdekken of hertoetsen van zijn eigen opvatting over machtsverschillen en in het maken van een keuze uit de diverse instrumentaria.
 3. Maatwerk staat voorop: de deelnemers kunnen tevoren hun eigen casus en vragen aan de trainer toe te sturen. Die vragen en casus worden in de training verwerkt.

Wilt u deelnemen?

Data & Locaties

Geen trainingen gevonden
Kasteel Heeswijk nabij 's-Hertogenbosch (NB)Kasteel 4 Heeswijk-Dinther
Locatie: Kasteel Heeswijk nabij 's-Hertogenbosch (NB)
Voor data & Incompany kunt u contact opnemen met het secretariaat:
info@merlijngroep.nl
073 532 3582
 • Kosten: € 495
 • Accommodatiekosten: € 65,00
 • BTW: Nihil
Regelmatig bestaan er machtsverschillen tussen partijen die betrokken zijn bij een mediation. De mediator zal moeten leren dan toch een goede balans te vinden.

Te behalen punten

neem svp contact op voor ons NOVA PE-programma
6 MfN cat. 1a

Docenten

Mark Veermans - arbeidsmediator, familiemediator, flitsbemiddelaar, gespreksbegeleider, moderator, neutraal voorzitter, teammediator - Partner Merlijn Groep

Veermans | de heer M.R. Veermans (Mark)

Mark Veermans is specialist op het gebied van ervarend en ontdekkend leren. Sinds 1995 faciliteert hij als zelfstandig ondernemer tal van organisaties in leerprocessen op individueel, team- en teamoverstijgend niveau. Als teamcoach is hij moderator van veranderprocessen. Als trainer verzorgt hij trainingen op specifieke gebieden zoals mediation, conflicthantering en leiderschap. Als mediator houdt hij zich...

Lees verder

Download de brochure

Misschien is dit ook interessant voor u?