Let wel: dit betreft een weekend-variant! vrij - za

Basisopleiding tot mediator | weekend variant

6-daagse

x
 • DD dash MM dash YYYY
 • Bedrijfsinformatie

 • Factuurinformatie

 • Overige informatie

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Let wel: dit betreft een weekend-variant!

Mediation is een uitermate intrigerend, veelzijdig en uitdagend vak. Een vak dat intensief van A tot Z geleerd en geoefend moet worden. De bijbehorende technieken worden constant aangescherpt, gecontroleerd en vernieuwd. Mediation heeft ons hart en dat is terug te vinden in al onze trainingen, van de basisopleiding tot de vele verdiepingstrainingen.

De training bestaat naar keuze uit 6, 8 of 10 dagen, in een ‘snelle’, een wat kalmere variant (een blok van 2 dagen per maand), een ‘weekendtraining’ & in één week. De training behandelt het mediationproces in chronologische volgorde vanuit de optiek van de mediator. Elke fase van het proces wordt grondig geoefend en theorie wordt steeds gevolgd door training. Zo groeit de deelnemer steeds meer naar het mediatorschap en naar de bijbehorende basishouding.

Een aantal keren per jaar kunt u als onze gast deelnemen aan een gratis informatiebijeenkomst. U kunt hier dan al uw vragen over de opleiding kwijt, kennismaken met ons opleidingsinstituut en onze trainer(s) ontmoeten. Meer informatie.

Eisen om MfN-Registermediator te worden

Om MfN-Registermediator te worden, moeten de volgende stappen worden doorlopen:

1. Volgen van een door de MfN erkende Basisopleiding tot mediator (bij Merlijn is dat de 6-daagse basisopleiding gevolgd door het MfN-registratieblok).

2. Theorie-examen (bij een onafhankelijk examenbureau Intop).

3. Assessment (bij een onafhankelijk examenbureau Intop).

4. Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Veiligheid staat voorop

Aangepaste Corona regeling bij Merlijn trainingen  Lees meer. 

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner - Weekend variant wordt onder meer gevolgd door:

 • leidinggevenden, professionals, personeelsfunctionarissen, klachtbehandelaars en vertrouwenspersonen;
 • advocaten(1), notarissen, accountants, organisatieadviseurs en bedrijfsjuristen;
 • professionals die mediation aan hun praktijk willen toevoegen;
 • (aankomend) ondernemers, die een eigen mediationpraktijk willen starten
 • Zou u graag precies willen weten wat deze training aan uw professionele performance en kennis toevoegt? Neemt u dan contact op met de backoffice die u naar uw wens doorverbindt met de trainer of u matcht met een oud-deelnemer in dezelfde beroepsgroep.

Te behalen resultaten

 1.  je kunt professioneel bemiddelen op het kennis- en vaardigheidsniveau dat het MFN (voorheen het NMI) vereist;
 2.  je beschikt over een basishouding waardoor je door partijen wordt aanvaard als bemiddelaar;
 3. je beheerst onderhandelingsprocessen en -technieken en kunt deze aansturen;
 4. je bent in staat partijen te bewegen aanvaardbare oplossingen te zoeken.

Wilt u deelnemen?

Data & Locaties

Geen trainingen gevonden
Landgoed Huize Bergen te Vught - nabij 's-Hertogenbosch (NB)Glorieuxlaan 1 Vught
Locatie: Landgoed Huize Bergen te Vught - nabij 's-Hertogenbosch (NB)
Data18 feb 2022 - 18 feb 202219 feb 2022 - 19 feb 202211 mrt 2022 - 11 mrt 202212 mrt 2022 - 12 mrt 202208 apr 2022 - 08 apr 202209 apr 2022 - 09 apr 2022
 • Kosten: € 2950
 • Accommodatiekosten: € 125,00 per blok
 • Lesmateriaal: € 176
 • BTW: nihil
Let wel: dit betreft een weekend-variant! vrij-za! In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor verdere verdieping en aanscherping van uw deskundigheid als mediator.
Locatie: Château Marquette nabij Amsterdam (NH)
Data14 okt 2022 - 14 okt 202215 okt 2022 - 15 okt 202211 nov 2022 - 11 nov 202212 nov 2022 - 12 nov 202202 dec 2022 - 02 dec 202203 dec 2022 - 03 dec 2022
 • Kosten: € 2950
 • Accommodatiekosten: € 155,00 per blok
 • Lesmateriaal: € 176
 • BTW: nihil
Let wel: dit betreft een weekend-variant! vrij-za! In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor verdere verdieping en aanscherping van uw deskundigheid als mediator.

Te behalen punten

45 NOBCO PE-uren
42 PO NOVA op aanvraag
42 PO NEVOA op aanvraag
43 Bureau WBTV
Punten op aanvraag
Punten op aanvraag

Docenten

Download de brochure

Basisopleiding tot mediator | weekend variant

Deze training scoort een 8.0 / 10 op basis van 8 beoordelingen
Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner (weekendvariant)

Ik ben inderdaad zo enthousiast gebleven als ik hoopte / dacht voordat ik begon met de training. Ik heb het gevoel in vogelvlucht door de basisvaardigheden te zijn meegenomen. Ik had niet de verwachting dat ik ‘fully equiped’ uit de 3 blokken zou komen, en dat klopt. Er is nog veel te leren en te oefenen.

Jozien, Beusichem
Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner (weekendvariant)

Ik weet wat mediation inhoud en ik heb grip op de structuur en proces (de vlieger). Mijn leerdoelen zijn aan bod gekomen en ik heb ruimschoots kunnen oefenen en alle onderdelen van de vlieger zijn aan de orde gekomen. Ik ben zeer tevreden.

Ik kan niets anders zeggen dat ik erg veel geleerd heb van de praktijkvoorbeelden van Roelfina en haar prettige manier van trainen.

Ik vond het ook zeer waardevol om getraind te worden door Erwin, een mediator die weer een andere stijl heeft. Dit heeft mij opgeleverd dat ik op zoek ben gegaan naar mijn stijl in de mediation.

Het was in zijn geheel een hele waardevolle opleiding. De opleiding mag wat mij betreft langer duren met een verplichte stage tussen de 8 daagse en de kennistoets en assessment.

Warda, Eindhoven
Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner (weekendvariant)

Ik vond het erg prettig om vooral praktijkverhalen van de docenten te horen.
Van tevoren had ik niet verwacht dat de docenten ook delen hoe je je bedrijf zou moeten opzetten, hoeveel mediations je per jaar voert etc. Dat was erg fijn te horen. Wat ik wel heb gemist is een video-opname van een gehele sessie, vanaf de start tot aan de overeenkomst.

Maaike, Tilburg
Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner (weekendvariant)

De kwaliteit van de trainers en hun ervaring is goed, vooral de praktische toepasbaarheid was fijn. Het theoretisch gedeelte dat je moet kennen voor het examen is evenwel wel veel meer omvattend dan wat er in de opleiding wordt besproken. De trainers zijn echt verschillend ook qua achtergrond en dat is fijn, dat geeft een breed beeld van het vak mediation.

Roelfina heeft een prettige stijl, ook relativering en humor. Erg fijn om zo veel pratijkverhalen te horen. goed om iemand te treffen die echt haar vak heeft gemaakt van mediation en het niet ‘erbij doet’. naast de andere trainers die meer dan alleen
mediation doen vond ik het goed om te merken dat je met dit vak dus ook een goede boterham kan verdienen.

De training zou langer mogen duren, meer dagen. ook met blok 4 erbij (over 2 weken) voel ik me nog niet voldoende toegerust voor het assessment, en ook nog niet voor het theorie-examen; er is ook veel niet behandeld.

Dorothea, Ermelo
Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner (weekendvariant)

Ik heb veel over het vak mediation geleerd. Over het proces, de vakinhoudelijke kant, de benodigde vaardigheden en de eigen rol van de mediator. Ik had mij destijds ingeschreven vanwege de vaardigheden, die mij generiek toepasbaar leken maar ben inmiddels enthousiast geworden over het vak zelf. Dat had ik bij aanvang niet verwacht.

Jasper, Apeldoorn
Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner (weekendvariant)

Ik heb veel interventietechnieken geleerd, behoorlijk wat geoefend, meer vertrouwen gekregen en nog enthousiaster geworden voor het vak van mediator.

Het voelt nog erg onwennig (bewust onbekwaam) en 6 dagen is eigenlijk te kort. In het echt zijn sessies langer dan tijdens oefenen en kom je verder. Verder denk ik dat er soms te enthousiast geacteerd werd waardoor de oefening niet helemaal tot zijn recht komt.

Ik vind Roelfina een superfijne trainster. Ik hou erg van haar stijl. Ze geeft veel voorbeelden en behandelt de stof zonder op te jagen. Er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng en vragen.

Judith, Utrecht
Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner (weekendvariant)

Ik vond het prettige trainingsdagen!

Ten aanzien van de cursus. Zelf vind ik de cursus te kort. Het onderdeel belangen en standpunten is voor mij te kort om in zo een tijd goed te beheersen. Hierin kan Merlijn juist onderscheid maken van andere mediationcursussen door een langer traject aan te bieden.

Ik merk daarbij op dat Roelfina het goed gedaan heeft, roeiende met de riemen en het korte tijdsbestek. De overige opmerkingen ten aanzien van het opleidingsinstituut en de accommodatie volgen in een mail.

Sabien, Amsterdam
Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner (weekendvariant)

ik heb meer inzicht gekregen in de opbouw en verloop van een mediation. Daarnaast zijn de oefeningen een goed middel om mijn basisvaardigheden te ontwikkelen.

ik ben tot de conclusie gekomen dat de opleiding een te korte duur heeft om vol vertrouwen een eerste mediation in te gaan.

Friso, Woerden

Misschien is dit ook interessant voor u?