NOVA/NEVOA geaccrediteerd

Basisopleiding tot MfN Mediator voor advocaten / academici

8-daagse

x
 • DD dash MM dash YYYY
 • Bedrijfsinformatie

 • Factuurinformatie

 • Overige informatie

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Mediation is voor advocaten steeds meer een bijna onmisbare complementaire discipline. Zeker nu rechtbanken in heel veel zaken eerst wijzen op de mogelijkheid van mediation, is het voor de gevestigde advocatuur aantrekkelijk om die mogelijkheid ook aan te kunnen pakken. Mediation is wel een vak. Een vak dat echt geleerd en getraind moet worden. Het is ook een vak dat in volle bloei staat en zichzelf constant vernieuwt en aanpast aan nieuwe inzichten. Daarbij gaat het om technieken maar ook om passie en feeling. Dat hebben de mediators van Merlijn al heel lang begrepen en zich eigen gemaakt. Zie bijvoorbeeld het uitgebreide scala aan verdiepings- en specialisatietrainingen in ons aanbod.

De training bestaat naar keuze uit 6, 8 of 10 dagen, in een ‘snelle’, een wat kalmere variant (een blok van 2 dagen per maand), een ‘weekendtraining’ & in één week. De training behandelt het mediationproces in chronologische volgorde vanuit de optiek van de mediator. Elke fase van het proces wordt grondig geoefend en theorie wordt steeds gevolgd door training. Zo groeit de deelnemer steeds meer naar het mediatorschap en naar de bijbehorende basishouding.

Een aantal keren per jaar kunt u als onze gast deelnemen aan een gratis informatiebijeenkomst. U kunt hier dan al uw vragen over de opleiding kwijt, kennismaken met ons opleidingsinstituut en onze trainer(s) ontmoeten. Meer informatie.

Studiebelasting

Bij de 8-daagse opleiding is de studiebelasting vastgesteld op 75 uur. Denk hierbij aan o.a. huiswerk en intervisie.

Basisopleiding tot MfN Mediator voor advocaten / academici wordt onder meer gevolgd door:

 • advocaten(1), notarissen en bedrijfsjuristen;
 • academici;
 • Zou u graag precies willen weten wat deze training aan uw professionele performance en kennis toevoegt? Neemt u dan contact op met de backoffice die u naar uw wens doorverbindt met de trainer of u matcht met een oud-deelnemer in dezelfde beroepsgroep.

Te behalen resultaten

 1. U kunt professioneel bemiddelen op het kennis- en vaardigheidsniveau dat het MFN vereist;
 2. U beschikt over een basishouding waardoor u door partijen wordt aanvaard als bemiddelaar;
 3. U beheerst onderhandelingsprocessen en –technieken en kunt deze aansturen;
 4. U bent in staat partijen te bewegen aanvaardbare oplossingen te zoeken;
 5. het trainingsniveau ligt op HBO+ werk- en denkniveau of door ervaring verkregen.

Wilt u deelnemen?

Data & Locaties

Geen trainingen gevonden
Château BethlehemBethlehemweg 2 Maastricht
Locatie: Château Bethlehem
Data16 jun 2022 - 16 jun 202217 jun 2022 - 17 jun 202229 jun 2022 - 29 jun 202230 jun 2022 - 30 jun 202207 jul 2022 - 07 jul 202208 jul 2022 - 08 jul 202214 jul 2022 - 14 jul 202215 jul 2022 - 15 jul 2022
 • Kosten: € 3940
 • Accommodatiekosten: € 125,00 per blok
 • Lesmateriaal: € 176
 • BTW: nihil
Let op: er gaat nog € 5 % pakketkorting vanaf! Deze 8 daagse opleiding is specifiek voor de doelgroep advocaten en academici. Tijdens de eerste 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden voor het vak van mediator. De laatste 2 dagen bereiden u voor om als MfN-registermediator aan de slag te kunnen gaan.
Locatie: Kasteel Heeswijk
Data07 nov 2022 - 07 nov 202208 nov 2022 - 08 nov 202214 nov 2022 - 14 nov 202215 nov 2022 - 15 nov 202221 nov 2022 - 21 nov 202222 nov 2022 - 22 nov 202206 dec 2022 - 06 dec 202207 dec 2022 - 07 dec 2022
 • Kosten: € 3940
 • Accommodatiekosten: € 125,00 per blok
 • Lesmateriaal: € 176
 • BTW: nihil
Let op: er gaat nog € 5 % pakketkorting vanaf! Deze 8 daagse opleiding is specifiek voor de doelgroep advocaten en academici. Tijdens de eerste 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden voor het vak van mediator. De laatste 2 dagen bereiden u voor om als MfN-registermediator aan de slag te kunnen gaan.

Te behalen punten

45 NOBCO PE-uren
54 NOVA 4 juridisch
54 NEVOA
43 Bureau WBTV
Punten op aanvraag
Punten op aanvraag

Docenten

Krens | de heer mr E. Krens (Erwin)

Erwin Krens (1966) heeft als trainer gewerkt bij de Rijksuniversiteit Leiden en is als extern adviseur verbonden geweest aan de gemeente Amsterdam. Vervolgens is hij van 1996 tot 2006 werkzaam geweest als advocaat. Daarnaast is hij vanaf 1998 werkzaam geweest voor de Merlijn Groep als directeur van de productgroep Mediation, MfN- registermediator (met name arbeidsconflicten...

Lees verder

Lesage-den Hollander | mevrouw mr J.R.C. Lesage-den Hollander (Roelfina)

Mr. Roelfina Lesage - den Hollander heeft na het atheneum (HBO)-opleidingen gevolgd in management, salarisadministratie en personeelszaken. Vervolgens heeft zij aan de Open Universiteit de studie Nederlands Recht gevolgd en afgerond. Zij heeft sinds 1996 een brede werkervaring op verschillende vlakken opgedaan, ook in het buitenland. Daardoor heeft zij een breed blikveld en een groot...

Lees verder

Download de brochure

Basisopleiding tot MfN Mediator voor advocaten / academici

Deze training scoort een 8.4 / 10 op basis van 15 beoordelingen

ik vond het een heel leuke, leerzame cursus die mij dwong uit mijn comfortzone te komen.

Erna, Goes

het was boven verwachting. Fantastische groep en fantastische docent

Ronald, Sint-Michielsgestel

Ik had verwacht de basis vaardigheden van een mediator te leren en dat is zo geweest. Mijn verwachting van hoe naar die vaardigheden wordt gekeken, zijn overtroffen. Ik vond het ontzettend leerzaam.

Maaike, Helmond

ondanks mijn hoge verwachtingen is de sfeer die is neergezet en de uitdaging die wordt gevraagd fantastisch.

Pedro, Kerkdriel

Ik vond het een goede en leerzame opleiding. Er was veel individuele aandacht, er werd zeker geen “standaardles” afgedraaid. Ik heb veel geleerd, met name door te oefenen met rollenspellen. De opleiding was intensief maar werd goed ondersteund door prettige docenten.

Birgit, Eijsden

Ik kan Merlijn aan iedereen aanbevelen!

Sandra, Venlo

ik heb een interessante en leerzame training gehad

Esther, Venray

Ik heb de handvatten en vaardigheden voor mediation geleerd. Daarbij veel inzichten gekregen.  Wat ik prettig vond is dat wij op dag 4 een andere trainer kregen. Naar mijn idee zou dit vaker kunnen. Twee trainers bijvoorbeeld die de cursus om en om geven (de ene trainer dag 1,3,5 en 7 en de andere de overige dagen bijvoorbeeld). Ik vond het namelijk erg leerzaam om de visies en ideeën van andere trainers/mediators te horen.

Madelein, Gorinchem

Ik heb een aantal veronderstellingen die ik vooraf over mediation had, gelogenstraft zien worden. Daarnaast weet ik nu veel beter wat een mediation effectief maakt.

Geert, Waalre

Ik heb veel geleerd en praktisch kunnen oefenen.

Maarten, Velp

De training voldeed aan de verwachting.

Janette, Bergeijk

Goede inleiding en oefeningen van het vak Mediation. Goede en plezierige manier van les geven en oefenen. Er werd flexibel ingespeeld op vragen en behoeften van de groep. De stof kan nog wat beter over de dagen worden verdeeld. Af en toe wat extra stof/ oefeningen, in plaats van (nu af en toe) herhaling. Al met al: prima opleiding, interessant en goed gebracht!

Bart, Helmond

Veel kunnen oefenen in rollenspelen, trainers met praktijkervaring en mede-cursisten met goede input.

Jacqueline, Den Haag

Ik heb nieuwe inzichten en vaardigheden opgedaan mbt mediation. Wat betreft de trainers:  ervaren en deskundig; prettige communicatiestijl.

Jolieke, Den Haag

Uitstekende trainers!

Ine, Nijmegen

Misschien is dit ook interessant voor u?