Mediator Drenthe

U bent bekend met het fenomeen mediation of u heeft er van gehoord. Waarschijnlijk speelt er bij u of in uw omgeving een kwestie die tot een conflict kan uitgroeien. Daar wilt u iets aan doen en u zoekt een mediator, niet te ver weg dus in de eigen provincie, een mediator in Drenthe. Merlijn Groep beschikt over ervaren, gecertificeerde mediators in Drenthe. Mediators met diverse specialismen, zodanig dat we in feite ieder type conflict aan kunnen. Relatieproblematiek, familiekwesties, allerlei soorten zakelijke geschillen maar ook kwesties met de overheid. Door mediation in Drenthe in te zetten hoeft u zich niet in een proces te storten, waarvan de uitkomst nogal eens onvoorspelbaar kan zijn. Advocaten hebben eerder de neiging om een conflict aan te scherpen, omdat ze nu eenmaal opkomen voor de belangen van één partij. Een mediator zorgt er juist voor, dat partijen in gesprek komen en dat ze hun eigen en elkaars belangen gaan zien. Onze mediators in Drenthe staan daarvoor.

Mediation in Drenthe

Conflicten kunnen overal ontstaan. Ze hebben een ding gemeen: we willen er zo snel mogelijk vanaf. Het mag niet teveel gaan kosten en we moeten er redelijk uit komen. Ook rechters adviseren nu vaak mediation, ook hier in Drenthe. Ook daardoor krijgt mediation steeds meer bekendheid. Die bekendheid komt ook door de successen die met mediation in Drenthe geboekt worden. Een rechtszaak duurt meestal lang. Mediation kan in een paar bijeenkomsten tot een voor beide partijen acceptabel resultaat leiden. Die acceptatie is veel sterker dan bij een uitspraak van de rechter, die nog wel eens anders kan zijn dan je hoopte. De mediatior in Drenthe opereert informeel, betrekt partijen echt in de besprekingen en dat alleen al levert veel minder spanning.

Hieronder ziet u de verschillende specialismen van onze mediators in Drenthe. U vindt die in de beschrijving van onze mediators, die werken in provincie Drenthe.

Veelvoorkomende Mediations in Drenthe

Heel vaak gaat het bij mediation in Drenthe om gezins- en familieproblematieken. Juist bij dit type gevoelige kwesties komt een onafhankelijke, deskundige derde goed van pas. Iemand die met gevoel het bemiddelingsproces aanpakt. Iemand die respect toont voor belangen van alle partijen. En over wat voor problemen hebben we het dan? Echtscheidingen, geldkwesties, geschillen rond erfenissen, alimentatiezaken en natuurlijk de rolverdeling bij de omgang met de kinderen na een scheiding. Ouder blijf je immers; ook na de scheiding.

Arbeidsconflicten kunnen enorm hard aankomen, zeker als er ontslag dreigt. Wat ontslag met een mens doet is vergelijkbaar met het rouwproces bij het verlies van een dierbare. Dat verlies moet verwerkt worden. Daar helpt een harde strijd voor de rechter niet bij. Juist hier kan een mediator en kan mediation enorm helpen. Onze gespecialiseerde mediators in Drenthe staan daar voor klaar. Het gaat in eerste instantie om hele praktische zaken: het ontslag zelf,  de opzegtermijn, de ontslagvergoeding  (de kantonrechtersformule), WW-rechten, opzegverboden, eventuele hulp bij het vinden van nieuw werk en concurrentiebedingen.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator

Meer weten over mediation?

Als u voor uw situatie een deskundige mediator in Drenthe wilt raadplegen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch, per email of door middel van het contactformulier op de website. Wij brengen dan het contact tot stand. Hebt u vragen dan beantwoorden wij die graag.