Scheidingsmediator / echtscheidingsmediator

familiemediation

Point zero: echt scheiden

Een echtscheiding is voor de mensen die er mee te maken krijgen een traumatisch proces. En zoveel temeer als er kinderen in het spel zijn. Ook het leven van de kinderen wordt immers blijvend op de kop gezet en een liefhebbende ouder lijdt dan dubbel: om zichzelf én de kinderen en vaak genoeg ook nog om de ander. Een scheidingsmediator helpt u om de schade in dit proces te minimaliseren.

Vechtscheidingen maken alles nog veel erger

Het is eigenlijk onbegrijpelijk, dat mensen, in een tijd dat mediation zo’n goed alternatief is en zo ruimschoots voorhanden, het zichzelf en hun dierbaren aandoen om zoveel wat in de loop van een lange tijd met liefde is opgebouwd, kapot te laten gaan door voor het gevecht te kiezen.

Deze keuze, vaak ingegeven door onmacht in communicatie, kan er maar al te gemakkelijk toe leiden dat de eigen belangen en die van de kinderen worden losgelaten om plaats te maken voor destructieve gevoelens en daden richting de ex-partner. Het maakt niet meer uit of men een behoorlijke en faire oplossing kan vinden voor de vele opgaven waar gescheiden mensen voor komen te staan, als de ander maar schade leidt.

Maar niet wanneer u kiest voor een mediator in echtscheiding.

Merlijn echtscheidingsbemiddeling

Zorgvuldigheid is een kernwoord voor de scheidingsmediator van Merlijn Groep, die de mediationprocedure samen met de cliënten ter hand neemt. Alle aspecten komen aan de orde en voor alle problemen worden door de echtscheidingsmediator oplossingen gezocht. De kinderen spelen een belangrijke rol; zij worden nadrukkelijk bij de procedure en de ook hen betreffende afspraken betrokken.

Het bestaan van uw kinderen betekent immers dat een elementaire basis van gezamenlijkheid niet verdwijnt. Het moet niet nodig zijn dat vaders zich uit de voeten moeten maken, als zij hun ex-vrouw ontwaren en dat moeders een straatverbod moeten vragen om vaders de omgang met ook zijn kinderen te kunnen weigeren. Tot uw dood blijft u de gezamenlijke ouders van uw kinderen. Echt scheiden kan in die zin dus niet eens echt.

Scheidingsmediator, kies voor uw toekomst

Scheiden met behulp van een in echtscheiding gespecialiseerde mediator van Merlijn is dé manier om een solide fundament te leggen onder de toekomst van u en uw kinderen. De professionals van Merlijn Groep zijn gespecialiseerd in mediation in echtscheiding. Geïnteresseerd in onze mogelijkheden op het gebied van mediation in echtscheiding? Of wilt u een (echt) scheidingsmediator inschakelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bent u mediator en op zoek naar de opleiding specialisatie familiemediation? Klik hier voor meer informatie

Lees meer in onze blog:

Vechtscheidingen – Is mediation de oplossing?

Verzekeringen en echtscheiding

U zoekt een (online) mediator?