Mediator Flevoland

U geeft aan dat u op zoek bent naar een mediator in Flevoland. Bij Merlijn groep zijn mediators aangesloten die actief zijn in Flevoland. Waarschijnlijk speelt er bij u of in uw omgeving een kwestie die tot een conflict kan uitgroeien. Daar wilt u iets aan doen u dacht aan mediation, een interventie door een mediator die in uw omgeving opereert, in uw geval in Flevoland. Merlijn Groep is een landelijk netwerk van mediators, waarvan een aantal zich specifiek richt op mediation in Flevoland. Het betreft ervaren en gecertificeerde mediators. Mediators met diverse specialismen, zodanig dat we in feite ieder type conflict aan kunnen. Relatieproblematiek, familiekwesties, allerlei soorten zakelijke geschillen maar ook kwesties met de overheid. Als u in Flevoland gebruik gaat maken van mediation bespaart u dat de rompslomp van een rechtszaak. Iedereen weet dat de uitslag daarvan tamelijk hachelijk kan zijn. Bij mediation in Flevoland worden zaken niet gepolariseerd, wat advocaten meestal juist wel doen in een proces. Een mediator zorgt er voor, dat partijen in gesprek komen en dat ze hun eigen en elkaars belangen gaan zien. Onze mediators in Flevoland doen dat net zo.

Mediation in Flevoland

Conflicten horen bij het leven, maar niemand wordt daar blij van, integendeel: we willen er van af snel en met zo min mogelijk schade. Rechters adviseren nu vaak mediation, ook hier in Flevoland. Mediation krijgt daardoor steeds meer bekendheid, ook door de positieve resultaten, die met mediation in Flevoland gerealiseerd zijn. Tegenover een vaak langdurig proces staat een mediation toepassing die wellicht in een paar sessies kan worden afgerond met een voor beide partijen geaccepteerd resultaat. Die acceptatie is heel belangrijk. Die is er bij een rechterlijke uitspraak vaak veel minder. De mediatior in Flevoland werkt menselijk op voet van gelijkwaardigheid. Beide partijen zijn echt betrokken in de besprekingen en dat alleen al levert veel minder stress.

Soorten mediation die veel voorkomen in Flevoland

Bij mediation in Flevoland zien we veel gezins- en familieproblematieken. Juist bij dit type gevoelige kwesties is het prettig een onafhankelijke, deskundige mediator in te kunnen schakelen. Iemand die met gevoel het bemiddelingsproces aanpakt. Het gaat bij familiemediation in Flevoland over: Echtscheidingen, geldkwesties, erfenissen, alimentatiezaken en regelingen voor de kinderen.

Verder spelen ook in Flevoland veel arbeid gerelateerde conflicten. Bijvoorbeeld ontslag of dreigend ontslag; dat betreft zeer ingrijpende zaken. Wat ontslag met een mens doet is vergelijkbaar met een rouwproces. Het kost tijd en moeite om zo’n proces te verwerken. Een harde strijd voor de rechter helpt het slachtoffer dan nog dieper in de put. Hier kan uw arbeidsmediator en mediation enorm helpen. Het gaat dan ook om praktische zaken: het ontslag zelf,  de opzegtermijn, de ontslagvergoeding  (de kantonrechtersformule), WW-rechten, opzegverboden, eventuele hulp bij het vinden van nieuw werk en concurrentiebedingen.

Hieronder ziet u de verschillende specialismen van onze mediators, die werken in provincie Flevoland.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator

Meer weten over mediation?
Wilt u meer weten over mediation of wilt u met een deskundige mediator uit Flevoland uw situatie bespreken? Neem dan telefonisch, per email of door middel van het contactformulier op de website contact op met ons. Wij beantwoorden graag uw vragen en kunnen uw situatie doornemen.