U zoekt een mediator in Almere?

In de regio Almere worden mensen die willen procederen eerst gewezen op de mogelijkheid van Mediation in Almere. Mediation blijkt in veel gevallen in Almere de oplossing en dat verlicht de werkdruk van de rechtbanken. De mediator in Almere betrekt partijen in het mediation proces. De mediator laat conflictpartijen zien wat hun werkelijke belangen zijn, opdat ze van daar uit gaan zien, waar de mogelijkheden liggen om er uit te komen. De resultaten die de mediator in Almere boekt krijgen ook meer acceptatie dan de uitspraak van de rechter. Mediaton geeft de partijen het gevoel dat ze de oplossing zelf maken.

Een Mediator in Almere?

Bij Merlijn groep zijn ruim 100 gecertificeerde ervaren mediators aangesloten, ieder met eigen specialismen. In iedere regio hebben we onze mediators,ook in Almere. Er wordt steeds vaker gekozen voor mediation en voor een mediator uit Almere. De advocaat, die overigens ook als mediator kan optreden, heeft als advocaat alleen te maken met het belang van zijn cliënt, in de rol van mediator is hij bezig om de belangen van beide partijen inzichtelijk te maken. De mediator zorgt voor bewustwording aan beide kanten, om zo de mogelijkheden voor een oplossing te kunnen ontdekken.

Bij de profielen van onze mediators vindt u ook hun specialismen.

Waar gaat mediation over in Almere.

Almere kent veel familie mediation en mediation bij arbeidsconflicten. Familiekwesties, echtscheidingen en afhandeling van erfenissen liggen altijd heel gevoelig. Zulke zaken zijn meer gebaat bij mediation dan bij rechterlijke vonnissen. De afspraken die gemaakt worden moeten wel geaccepteerd en nageleefd worden. Bij de rechter is dat niet altijd vanzelfsprekend. Arbeidsconflicten vragen in Almere ook meer om Mediation. Zeker als er ontslag dreigt. Soms geven revanche gevoelens toch aanleiding om te procederen. Meestal werkt dat niet positief; het kost veel tijd en veel negatieve energie, en dat is slecht voor de verwerking van een ontslag. De mediator in Almere weet ook alles van ontslagregels en van ontslagvergoedingen; die kan op veel minder ingrijpende wijze een prima resultaat halen.

U kunt ons natuurlijk benaderen voor meer informatie, of om in contact te kunnen komen met een mediator in Almere. Bel of mail ons dan of vul het contactformulier in dan helpen wij u graag.