Mediator Friesland

Hoe vaak horen we niet van conflicten om ons heen. Een conflict in een relatie of op het werk, met een leverancier of een klant. Vroeger liepen we dan al snel naar een advocaat, omdat procederen de enige weg leek. Inmiddels weten steeds meer mensen van mediation. Op zoek dus naar een goede mediator. Nou een mediator in Friesland die is zeker te vinden. Zelf een conflict oplossen is natuurlijk het mooiste, maar in de praktijk blijkt dat de zaak vaak te verergeren. Een specialist in mediation in Friesland kan dan hulp bieden. Een mediator kan er voor zorgen, dat partijen in gesprek komen en de echte belangen gaan zien. Dat kan om allerlei typen conflicten gaan, op diverse terreinen: conflicten in de familie, met de overheid,  over pensioen, met personeel of met je baas, conflicten in een OR etc. Voor al die onderwerpen heeft Merlijn gespecialiseerde mediators in Friesland.

Waarom mediation in Friesland?

Conflicten zijn er overal; we willen daar van af en zoeken naar een oplossing Tegenwoordig denken we meer en meer aan Mediation en aan de tussenkomst van een mediator, dus ook hier in Friesland. Rechters geven dat vaak ook aan. “Probeer het eerst met een mediator op te lossen”. Is hun advies. Gelukkig geniet deze mogelijkheid steeds meer bekendheid. Mediation gaat sneller en is goedkoper dan een rechtszaak. De mediator in Friesland zoekt naar de echte belangen van partijen en zet ze juist niet tegen elkaar op. Omdat partijen meer mee kunnen praten accepteren ze de oplossing van mediation ook gemakkelijker. De uitspraak van de rechter kan een conflict juist blijven voeden. De  benadering door de mediatior in Friesland is informeel en stelt de mensen op hun gemak.

Mediation in Friesland, samen komen we verder

Bij verstoorde relaties binnen families en in gezinnen vragen vaak om mediation. Een onpartijdige persoon, die snapt wat er gaande is en die kan bemiddelen om tot een goede oplossing te komen, dat is dan echt van belang. Allerlei zaken kunnen spelen: geld, erfenissen, alimentatie, de situatie met kinderen bij een scheiding. Je kunt wel gescheiden zijn, maar de rol van ouder blijft.

Veelal gaat het ook om conflicten op het werk. Heel pijnlijk kan dat zijn; het gaat immers om je bestaansrecht. Zonder werk geen inkomen. Zo voelt dat. Een conflict en zeker een met dreigend baanverlies geeft heel veel onzekerheid. Een specialist in mediation in Friesland kan u in ieder geval helpen bij een aantal praktische zaken. Denk aan: opzegtermijnen, ontbinding, ontslagvergoeding en de kantonrechterformule, WW-rechten, opzegverboden en concurrentiebedingen.

Wij laten u hieronder zien welke specialisten in mediation in Friesland actief zijn. De specialismen staan bij de profielen van iedere mediator die in Friesland actief is.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator

Meer weten over mediation?

Wilt u meer weten over mediation of wilt u met een deskundige mediator uit Friesland uw situatie bespreken? Neem dan contact met ons op, telefonisch, per email of door middel van het contactformulier op de website. Wij beantwoorden graag uw vragen.