Mediation in Nijmegen

Merlijn groep beschikt in Nijmegen over gespecialiseerde en gecertificeerde mediators. Iedere mediator die hoort tot de kring mediators van Merlijn groep heeft een aantal specialismen naast de algemene mediation vaardigheden. Zo kunnen we in Nijmegen alle soorten vragen beantwoorden met specifieke mediations. Mediation wint in Nijmegen aan populariteit ten opzichte van procederen. Dat is ook begrijpelijk. Een juridische procedure brengt altijd hoge kosten, duurt lang en geeft veel onzekerheid. Mediation kan in Nijmegen onmiddellijk starten op het moment dat partijen dat willen. De mediator in Nijmegen werkt heel anders dan een advocaat die het belang van één partij behartigt. De mediator laat beide partijen zich bewust worden van het eigen belang en van dat van de tegenpartij; daarin laat hij ze zelf komen tot inzicht waar mogelijkheden liggen om tot elkaar te komen.

De specialisaties van onze mediators vindt u overigens bij hun profielen.

Mediation in Nijmegen

Landelijk wijzen rechters eerst op de mogelijkheid van mediation voor ze aan een proces beginnen. In Nijmegen is dat niet anders. Mediation geeft goede resultaten en neemt veel werk weg voor de rechtbanken die zwaar overbelast zijn. De afspraken die in mediation in Nijmegen worden gemaakt, worden door partijen veel beter geaccepteerd en uitgevoerd; zij waren immers zelf betrokken bij dat resultaat. Bij een gerechtelijk vonnis krijg je het resultaat opgelegd; het is dan niet vreemd dat bij de uitvoering daarvan wel eens obstructie wordt gepleegd.

De praktijk van Mediation in Nijmegen

In de regio Nijmegen vinden we allerlei soorten mediation: zakelijke mediation, mediation waar een overheid bij betrokken is, mediations in bedrijven of in grote non profit organisaties ( universiteit, ziekenhuis) familiemediation en arbeidsmediation. De meeste mediations zijn tussen individuen of zoals bij arbeidsmediation tussen een individu en de organisatie die hem bijvoorbeeld wil ontslaan. (Dreigend) ontslag geeft veelal aanleiding om te gaan procederen, terwijl met een gespecialiseerde  mediator dezelfde resultaten kunnen worden bereikt op een veel minder ingrijpende manier. Procederen kost heel veel negatieve energie en verscherpt het rouwproces dat ontslag meestal met zich meebrengt. De mediator brengt een overeenkomst tot stand die u niet overvalt zoals de uitspraak van de rechter wel kan doen.
Veel mediation gaat over echtscheiding. Altijd gevoelige kwesties, waarbij mediation in het algemeen veel beter werkt dan een rechterlijk vonnis. Boedelverdeling, alimentatie en omgangsregelingen met kinderen dat zijn zaken die geregeld moeten worden op een aanvaardbare wijze, zodat men zich ook aan de uitkomsten zal houden.

U kunt natuurlijk contact met ons opnemen, als u meer wilt weten over mediation in Nijmegen of als u wilt spreken met een deskundige mediator in de regio Nijmegen. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen. Wij helpen u graag verder.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator