U zoekt een mediator in Sittard?

Als u in Sittard op zoek bent naar een mediator, omdat u in een conflict zit, waar u liever geen advocaat bij haalt, dan komt u al snel uit bij de mediators van Merlijn Groep. U bent zich ervan bewust dat een advocaat inschakelen meestal ook zal inhouden dat er geprocedeerd gaat worden. U weet dat dat altijd een kostbare, langdurige en onzekere zaak zal worden. Dus u besluit een mediator in Sittard te zoeken. Mediation is in Sittard niet iets nieuws. U heeft eerder gehoord van mediation in Sittard en besloot dus daar gebruik van te gaan maken. Wat u wellicht niet wist, is dat rechtbanken heel positief staan tegenover mediation in Sittard en dat ze de methode bijna dwingend aanbevelen aan personen die willen gaan procederen. Daarmee groeit mediation en is er meer bekendheid met de praktijk van de mediator in Sittard.

Mediators zijn naast hun algemene mediation vaardigheden, meestal gespecialiseerd op specifieke terreinen van mediation. Sommigen doen vooral familie mediation, anderen zijn actief op het terrein van de arbeidsmediation in Sittard en er zijn ook specialisten op het gebied van de zakelijke mediation. Dit geldt ook voor de mediators in de regio Sittard. Voor bijvoorbeeld ontslagzaken heeft u de arbeidsmediator nodig, bij een problematische bedrijfsovername wilt u een business mediator in Sittard. Voor erfeniskwesties en bij echtscheidingen komt de familiemediator beter tot zijn recht. Dat type conflict vereist een andere houding en een ander soort inlevingsvermogen dan bij een zakelijk conflict nodig is. Veel mediators in de regio Sittard kunnen ook goed omgaan met conflicten tussen overheid en burger, bijvoorbeeld met een waterschap, met een gemeente of met de provincie.

Kijk bij de profielen van onze mediators in Sittard voor hun specialisaties.

Het werk van de mediator in Sittard

Heel anders dan de advocaat is de mediator niet de belangenbehartiger van één van de conflicterende partijen. De mediator in Sittard treedt op met beide partijen en probeert die bijeen te brengen. Hij begeleidt partijen in het vinden van hun echte belangen. Die echte belangen zijn vaak uit beeld geraakt door allerlei ondergeschikte belangen voortkomend uit kwaadheid, revanche gevoelens, gekrenkte trots , zulke zaken leiden de aandacht af van het echte belang dat partijen hebben. Als die echte belangen helder worden blijken er meestal ook mogelijkheden om compromissen te bereiken of anderszins tot overeenstemming te komen. Het mooie is bovendien dat zo’n resultaat veel gemakkelijker zal worden geaccepteerd, omdat je er immers zelf aan hebt bijgedragen. Dat is ook belangrijk voor de naleving van gemaakte afspraken. Zeker bij een echtscheiding waar kinderen bij in het geding zijn, is dat natuurlijk heel belangrijk. Een uitspraak van een rechter heb je maar te nemen en dan is het saboteren van die afspraken eerder aan de orde. Bij  ontslagkwesties blijkt het gevecht voor de rechtbank vaak een traumatische ervaring, die voorkomen had kunnen worden als een mediator in Sittard partijen op een verstandige manier een regeling had laten uitwerken.

Dus mediation met een mediator in Sittard

Een mediator in de regio Sittard die past bij het probleem waarin u verzeild bent geraakt, vindt u ongetwijfeld in het gerenommeerde netwerk van mediators van Merlijn. Verspreid over het hele land zijn er circa 150 mediators bij aangesloten, allen ervaren en goed opgeleid, met de juiste certificaten en voldoende specialisaties om ieder type conflict aan te kunnen pakken. In Sittard een mediator vinden die past, dat kan probleemloos. Natuurlijk wilt u meer weten, bijvoorbeeld hoe u het aanpakt dat ook de tegenpartij het met u eens wordt over de keuze van een passende mediator.

Als u meer wilt weten over mediation in Sittard of een mediator in de regio Sittard wilt spreken, dan kunt u contact met ons opnemen, via telefoon, mail of het contactformulier dat hierbij is afgedrukt.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator