Mediator Venlo

Als u op zoek bent naar een onafhankelijke en deskundige mediator in Venlo en omgeving, bijvoorbeeld omdat u een met een conflict bent geconfronteerd, dan kunnen wij u helpen. Misschien eerst wat toelichting. Als er twee partijen in een conflict, die bij zelf niet meer tot een oplossing kunnen komen, dan kan een specialist in mediation die voor u bij voorkeur uit Venlo komt u bijstaan. Een mediator zorgt ervoor dat u en een andere partij tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing komen, of dit nu is op het gebied van familie, overheid, pensioen, teams, business, arbeid of medezeggenschap. Dat is mediation en de specialisten op dit gebied vindt u ook in Venlo.

Waarom mediation?

Vroeger liepen bij geschillen de gemoederen vaak zo hoog op, dat het altijd weer uitdraaide op een juridische procedure. Nu adviseren advocaten en rechters om eerst in een mediation proces tot een oplossing te komen; dat kan dicht bij huis wij beschikken namelijk ook over mediators in Venlo. Veel mensen weten inmiddels ook dat mediation effectiever en zeker qua kosten voordeliger is dan procederen. Een bijkomend voordeel is dat het dicht bij huis, bijvoorbeeld hier rond Venlo kan worden gerealiseerd. De mediator zorgt ervoor, dat beide partijen oplossingen aandragen waardoor ieder meer het idee heeft een stem te hebben, waardoor uiteindelijk sneller tot een oplossing gekomen wordt en mensen meer waarde hechten aan de afgesproken rechten en plichten. De informele benadering in dit mediation proces, ook nog eens in de eigen omgeving rond Venlo, geeft ook veel minder stress dan een rechtszaak.

Hieronder ziet u welke specialisten in mediation in de omgeving van Venlo actief zijn. Bij het profiel kunt u het specialisme van iedere mediator zien en of deze persoon ook u kan bijstaan.

Mediaton in Venlo

Mediation wordt het meest toegepast bij verstoorde relaties binnen families. Mensen in een familie kennen elkaar vaak door en door en staan in het leven het dichtst bij elkaar, maar kunnen elkaar juist doordoor ook erg kwetsen. Een onpartijdige persoon, een mediator en dan graag een van hier, uit de omgeving van Venlo, die bemiddelt om tot een goede oplossing te komen is dan heel plezierig. Dit kan ook op andere terreinen: bijvoorbeeld op het gebied van vermogen, erfrecht, alimentatie of rechten en plichten met betrekking tot kinderen die bij een scheiding betrokken zijn. Vooral in dit laatste geval is het belangrijk dat de communicatie weer verbetert, aangezien de band als gezamenlijke ouders niet ophoudt te bestaan na een scheiding.

Een ander belangrijk aspect in het leven is voor veel mensen hun werk. Aan hun baan ontlenen mensen hun identiteit. Wat ben je is bijna altijd hetzelfde als: Wat doe je voor werk. Mensen kunnen ook hier hard geraakt worden door een conflictsituatie die ontstaan is of dreigt te ontstaan. Een specialist uit de groep mediatiors die bij ons is aangesloten en dan bij voorkeur iemand uit de omgeving van Venlo kan u verder helpen wanneer het gaat om bijvoorbeeld opzegging, ontbinding, ontslagvergoeding en de kantonrechterformule, WW-rechten, opzegtermijnen, opzegverboden en concurrentiebedingen.

Meer weten over mediation en specifiek over mediators uit Venlo?

Wilt u meer weten over mediation of wilt u met een deskundige mediator uit de regio Venlo uw situatie bespreken? Neem dan telefonisch, per email of door middel van het contactformulier op de website contact op met ons. Wij beantwoorden graag uw vragen en kunnen uw situatie doornemen.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator