U zoekt een mediator in Oosterhout

In heel Nederland groeit de praktijk van mediation. Rechters in de regio Oosterhout zullen ook heel vaak naar mediation verwijzen voordat ze een proces starten; het automatisme van de cyclus: conflict, advocaat, rechtszaak, bestaat niet meer. Dat was ook altijd een dure aangelegenheid, die lang kon slepen en waarvan de uitkomst nogal onzeker was. Mediation in Oosterhout werkt veel sneller, is daardoor ook minder duur. Bovendien is de uitslag van mediation in Oosterhout gemakkelijker te accepteren, omdat degenen die in conflict zijn zelf aan de oplossing meewerken.

De mediators in Oosterhout zijn meestal gespecialiseerd op een of meer gebieden. Dat is nodig omdat soms specifieke kennis nodig is; een echtscheiding is iets anders dan een bedrijvenfusie, of een ontslagzaak. Er zijn ook voldoende mediators die kunnen optreden in conflicten tussen burgers en een overheid.

Hoe werkt de mediator in Oosterhout

In ieder geval gaat de mediator anders te werk dan de advocaat in Oosterhout. Waar de advocaat één van beide partijen vertegenwoordigt is de mediator in Oosterhout er voor beide partijen. De mediator zet partijen op het spoor van hun echte belangen, los van allerlei sentimenten die het proces kunnen verstoren. In die werkelijke belangen is ruimte te vinden voor punten van overeenstemming, waardoor het tot een akkoord kan komen met instemming van beide partijen. De uitspraak van de rechtbank kan voor één van de partijen nog wel eens tegenvallen. Dan ontstaat er vaak al verzet tegen de uitvoering, wat weer kan leiden tot nieuwe problemen. Bijvoorbeeld als het gaat om afspraken over de omgang met de kinderen na een scheiding. Of afspraken over de afhandeling bij een ontslag. De mediator in Oosterhout kan daar tot beter gedragen akkoorden komen, die veel narigheid voorkomen.

Op zoek naar een mediator in Oosterhout

De mediators van Merlijn Groep vormen een netwerk van mediators met een landelijke spreiding. Het gaat om circa 150 goed opgeleide mediators met ervaring. Samen beschikken ze over alle noodzakelijke specialisaties. De mediator die past bij uw conflict is daarom in de regio Oosterhout altijd te vinden.

Als u de profielen van onze mediators in Oosterhout bekijkt ziet u daar ook hun specialisaties.

Als u meer informatie wilt over mediation in Oosterhout of als u wilt spreken met een deskundige mediator uit de regio Oosterhout, neem dan gerust contact met ons op, via telefoon, e-mail of het contactformulier.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator