U zoekt een mediator in Oss?

Bij een conflict dat u niet goed zelf op kunt lossen zult u de neiging hebben een advocaat te zoeken, die voor u in actie komt. De kans is groot dat het conflict vervolgens voor de rechter uitgevochten zal worden. Dat gaat veel tijd en geld kosten en uiteindelijk is het ook nogal onzeker wat de uitkomst zal worden; de tegenpartij zal immers ook niet stil zitten. Er is een alternatief in Oss: mediation. Met een mediator in Oss kunnen heel wat conflicten worden aangepakt en opgelost, sneller, met minder kosten en met een grotere rol van de partijen zelf. De rechtbank in de regio Oss verwijst zelf naar mediation, voor die aan een proces begint.

Mediation in Os is een vak waarvoor je bepaalde vaardigheden nodig hebt. Daarnaast beschikken mediators in Oss ieder over één of meer specialisaties, een echtscheiding begeleiden waar kinderen bij betrokken zijn, vergt een andere inzet dan de begeleiding van een bedrijfsovername. De specialisaties van de mediators in Oss betreffen: familie mediation ( erfeniskwesties, echtscheidingen),  arbeidsmediation ( ontslagzaken bijvoorbeeld ) en business mediation ( zakelijke conflicten, fusies etc.). Burgers kunnen ook in conflict komen met een overheidsinstantie. Er zijn ook mediators in Oss die daarin gespecialiseerd zijn.

Hoe pakt in Oss de mediator een conflict aan

De mediator in Oss speelt niet de rol van een advocaat. Die staat voor het belang van één van beide conflict partijen. De mediator treedt op met beide partijen en zorgt ervoor dat die hun echte belangen gaan zien en niet blijven steken in allerlei, overigens zeer begrijpelijke emoties. Inzicht in de echte belangen kan tevens inzicht geven in waar mogelijke raakpunten zijn die kunnen leiden tot een akkoord. Dat is dan een akkoord dat wederzijds acceptabel is bevonden, mede omdat partijen er zelf aan hebben bijgedragen. Dat voelt anders dan het vonnis dat de rechter uitspreekt. De afspraken die uit dat akkoord voortkomen worden ook veel beter nageleefd; dat blijkt uit de praktijk. Zo kan een ontslagzaak veel verstandiger en zonder extra schade voor de betrokkenen worden geregeld met een gespecialiseerde arbeidsmediator in Oss, dan na een “moddergevecht voor de rechtbank”, waar uiteindelijk niemand wijzer van wordt. Ook zaken als een omgangsregeling voor de kinderen kunnen met een mediator in Oss veel harmonischer worden opgelost.

Mediation in Oss met een mediator uit de regio Oss

Nu zoekt u een mediator in de regio Oss die ook door de tegenpartij geaccepteerd moet worden. Voor de nodige objectiviteit is het dan verstandig een beroep te doen op een wat groter landelijk werkend netwerk van mediators. Heel geschikt daarvoor is de mediation organisatie van de Merlijn Groep. Merlijn mediators zijn over het hele land gespreid, ze zijn goed opgeleid, beschikken over de benodigde specialisaties en zijn al ervaren in het vak. Ongeveer 150 mediators maken deel uit van deze groep van Merlijn mediators.

Als u de profielen van onze mediators in Oss bekijkt ziet u daar ook hun specialisaties.

Als u meer informatie wilt over mediation in Oss of als u wilt spreken met een deskundige mediator uit de regio Oss, neem dan gerust contact met ons op, via telefoon, e-mail of het contactformulier.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator