U zoekt een mediator in Veghel?

Stel, u hebt als inwoner van de regio Veghel een conflict, maar u ziet op tegen procederen. Hebt u dan al eens gedacht aan het inschakelen van een mediator in Veghel? Procederen duurt bijna altijd lang en de uitkomst is onzeker. De inzet van mediation in Veghel is een groeiende praktijk, die ook door de rechtbanken wordt aanbevolen.

Mediators zijn geschoold in het tot stand brengen van overeenkomsten tussen partijen die aanvankelijk lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Conflicten kunnen van allerlei soort en aard zijn en daarom specialiseren mediators in Veghel zich op een aantal terreinen. Familie mediation in Veghel; daar gaat het meestal om scheidingen. Arbeidsmediation; die wordt vaak ingezet bij ontslagzaken in Veghel en er zijn specialisten op het gebied van business mediation. Het ene type conflict vereist mu eenmaal een andere houding en een ander soort inlevingsvermogen dan het andere. In Veghel zijn ook mediators die zich toegelegd hebben op het bemiddelen bij kwesties waar een overheidsinstantie bij betrokken is.

Hoe werkt een mediator in Veghel

De mediator in Veghel werkt met beide partijen in het conflict. Hij heeft niet de rol van de advocaat; die staat voor één partij. De mediator in Veghel zoekt middels vraagtechnieken naar de echte belangen van partijen. In de praktijk blijkt, dat in het helder hebben van je echte belangen aanknopingspunten te vinden zijn om tot een vergelijk te komen. Dan ontstaat er een resultaat waar beide partijen zelf aan meegewerkt hebben en dat daardoor veel gemakkelijker zal worden geaccepteerd en nageleefd. Denk eens aan de regeling met de kinderen bij een echtscheiding. Bij  ontslagzaken levert het “moddergevecht” voor de rechtbank vaak een zeer beschadigende ervaring. Bij een regeling samen met een arbeidsmediator is dat allemaal niet nodig.

Als u de profielen van onze mediators in Veghel bekijkt ziet u daar ook hun specialisaties.

En nu, mediation in Veghel

Hoe vindt u een mediator in Veghel die door beide partijen geaccepteerd zal worden en die passend is bij de aard van het conflict. Als u aankomt met iemand die u persoonlijk toevallig kent, zal de tegenpartij daar waarschijnlijk geen genoegen mee nemen. Gebruik maken van een groot landelijk netwerk van mediators, die ook in de regio Veghel actief zijn is veel effectiever, omdat zo’n organisatie zelf een geschikte mediator kan voorstellen. Merlijn Groep is zo’n gerenommeerde organisatie van mediators. Het is ook een van de eerste opleiders van mediation in Nederland. Ongeveer 150 mediators telt de organisatie. Daar is zonder probleem een geschikte mediator in de regio Veghel te vinden. Met de juiste specialisaties en ervaring.

Als u meer informatie wilt over mediation in Veghel of als u wilt spreken met een deskundige mediator uit de regio Veghel, neem dan gerust contact met ons op, via telefoon, e-mail of het contactformulier.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator