Mediator Noord Holland

U zoekt een mediator in uw eigen provincie. Het hoeft niet om de hoek, maar op overbrugbare afstand, een mediator uit Noord Holland. U kent kennelijk het nut van een mediation interventie, de bemiddeling door een mediator. Bij Merlijn Groep zijn verscheidene mediators aangesloten die actief zijn in Noord Holland. Mediators met diverse specialismen, zodanig dat we met ieder type conflict kunnen werken. Een conflict in een familie is iets anders dan een zakelijk conflict, bijvoorbeeld tussen producent en verkoper. Dat vergt speciale kennis en ervaring. Die is voorhanden bij onze mediators in Noord Holland. Mediation is een veel kortere weg naar een oplossing dan een gang naar de rechter. Advocaten behartigen ieder de belangen van één partij; dat kan alleen maar polariserend werken. Uw mediator in Noord Holland zorgt er voor, dat partijen in gesprek komen en hun echte belangen gaan zien.

Waarom mediation in Noord Holland?

Overal kunnen conflicten ontstaan en we willen die liefst zo snel mogelijk oplossen. De rechtbanken adviseren tegenwoordig eerst mediation te proberen. Bij mediation brengt de mediator partijen bij elkaar. De mediator oordeelt niet en veroordeelt zeker niet. Mediation moet ook cultureel passen bij partijen. Daarom heeft Merlijn Groep zijn mediators ook regionaal en naar provincie ingedeeld. De assertiviteit in Noord Holland is een andere dan die in het zuiden bijvoorbeeld. De Mediator in Noord Holland moet daar bij passen.  Van een rechtszaak weten we dat de uitkomst onzeker is en lang op zich laat wachten. Bij mediation is in een paar bijeenkomsten al een door partijen geaccepteerd resultaat bereikt. De beslissing van de rechtbank kan nog wel eens erg tegenvallen voor een van de partijen. De mediatior in Noord Holland benadert u direct en informeel; dat beperkt de spanning die er toch altijd in een conflict is.

Als u verder leest vindt u de diverse specialismen waarover onze mediators in Noord Holland beschikken. Ze staan bij de profielen van onze mediators, actief in de provincie Noord Holland.

De mediation praktijk in Noord Holland

Mediation wordt veel ingezet bij verstoorde relaties binnen families. Een onpartijdige, onafhankelijke persoon, die het vak, mediation beheerst is in staat te bemiddelen bij zeer gevoelig liggende problemen. Dat kan van alles betreffen: Onderlinge leningen, erfeniskwesties, boedelverdelingen, alimentatieverplichtingen en de omgangsregels met de kinderen bij een scheiding. De ouderrol verdwijnt immers niet;  die blijft bestaan.

Conflicten rond werk vormen een ander speerpunt van Mediation in Noord Holland. De impact van een ontslag is bijvoorbeeld enorm. Daar spreekt men niet voor niets van een rouwproces. Het baanverlies moet verwerkt worden. Een proces waarin advocaten elkaars cliënten zoveel mogelijk zwart maken, helpt daar niet echt bij. De inbreng van een arbeidsmediator is dan veel positiever. Daarom heeft Merlijn Groep daarvoor gespecialiseerde mediators in Noord Holland. Die kunnen u helpen, in ieder geval al met een aantal praktische zaken, zoals de opzegtermijn, de ontslagvergoeding, de toepassing van de kantonrechtersformule, WW-rechten, opzegverboden en concurrentiebedingen.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator