U zoekt een mediator in Zaandam?

Bij conflicten, of het nu gaat om zakelijke kwesties, om ruzies bij een erfenis, echtscheiding, of een moeilijk verlopend ontslag, vervangt de toepassing van mediation in Zaandam meer en meer de gang naar de rechter. Wist u trouwens dat rechtbanken daar zelf op aan sturen. Hun agenda’s zijn overvol en ze weten dat met mediation heel veel zaken naar tevredenheid van de conflictanten kunnen worden opgelost. Mediation in Zaandam is daarbij aanzienlijk minder kostbaar dan procederen en de uitslag is een akkoord tussen de twee partijen in het conflict. Dat levert meer acceptatie dan een opgelegd vonnis dat misschien heel verkeerd valt bij één van beide of bij allebei de conflictpartners.

Voor diverse terreinen waarop mediation in Zaandam wordt toegepast, zijn er ook specifiek geschoolde mediators te vinden in Zaandam. Familie mediation vergt een andere inzet dan een mediation in Zaandam bij een bedrijfsovername. Een conflict met een overheid over een vergunning bijvoorbeeld eist specifieke kennis van regelingen met overheden. Een mediation bij een ontslagzaak wordt gedaan door een arbeidsmediator in Zaandam.

Het werk van de mediator in Zaandam

De mediator in Zaandam brengt partijen samen; hij is niet vóór de ene partij en tegen de ander, zoals een advocaat werkt. De mediator zorgt ervoor dat beide partijen zich bewust worden van hun echte eigen belang in het conflict. Daarin blijken vervolgens de mogelijkheden te zitten om te onderhandelen en tot een vergelijk te komen. Dat is dan een resultaat waaraan beide partijen in Zaandam zelf hebben meegewerkt. Dat laatste draagt bij aan een correcte uitvoering van hetgeen is afgesproken. Dat loopt na een gerechtelijk vonnis wel eens anders. Dat is bij een omgangsregeling met kinderen na een echtscheiding niet bevorderlijk voor een vredig verloop van de scheiding. Bij ontslagzaken zie je nogal eens een soort “moddergevecht” voor de kantonrechter, dat nogal schadelijk kan zijn voor beide partijen. Een gespecialiseerde mediator in Zaandam kan daar veel onheil voorkomen.

Bij de profielen van onze mediators in Zaandam vindt u ook de diverse specialismen.

Op zoek naar een mediator in Zaandam

Een complicatie bij het zoeken naar een geschikte mediator in Zaandam is natuurlijk dat beide partijen die moeten accepteren. Als één van beide er een voorstelt zal de ander dat wellicht niet accepteren. Het is veel handiger een beroep te doen op een grote, gerenommeerde organisatie van mediators. Die luistert, bekijkt de kwestie en doet een voordracht voor een geschikte mediator; de onpartijdigheid is alleen daardoor al  gegarandeerd. Zo’n organisatie is bijvoorbeeld Merlijn Groep. Een organisatie met 150 gecertificeerde en divers gespecialiseerde mediators gespreid over het land. Merlijn Groep beschikt voor elk denkbaar conflict in Zaandam over de passende mediators in Zaandam.

Wilt u meer weten over mediation of wilt u een deskundige mediator in Zaandam raadplegen, neem dan contact met ons op, telefonisch, per email of door middel van het contactformulier op de website. Wij beantwoorden graag uw vragen.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator