Mediator Utrecht

U bent op zoek naar een mediator binnen afzienbare afstand, dus in uw eigen provincie, een mediator in Utrecht. Merlijn Groep mediators heeft gecertificeerde mediators in het hele land en ook specifiek in Utrecht. Het betreft mediators met diverse specialismen, zodanig dat we met ieder type conflict kunnen omgaan. Wat voor soort mediation vraag er ook voor ligt, wij beschikken in Utrecht over de passende mediator. Mediation maakt de gang naar de rechter in de meeste gevallen overbodig. Dat scheelt heel veel geld en ergernis. De interventie van advocaten werkt vrijwel altijd polariserend. Een mediator kan er voor zorgen, dat partijen in gesprek komen en de echte belangen gaan zien.

Waarom mediation in Utrecht

Overal kunnen conflicten ontstaan en dat gebeurt ook. Wie in een conflict betrokken raakt, wil er snel van af, zonder veel ellende en onzekerheid. De rechtbanken adviseren tegenwoordig mediation als oplossingsroute. Mediation in Utrecht is daarvan een logisch voortvloeisel. Een rechtszaak kan tijden  voortslepen, terwijl de uitkomst onzeker is. Bij mediation is vaak in een paar sessies een overeenstemming bereikt, die leidt tot een zogenaamde mediation overeenkomst die veel beter geaccepteerd wordt door beide partijen, simpelweg omdat ze er zelf aan bijgedragen hebben. In de rechtbank is alles formeel. De  benadering door de mediator in Utrecht is juist informeel en geeft veel minder stress.

Mediation in Utrecht

Echtscheidingen en problemen in de familiesfeer vragen vaak om mediation. Een onpartijdige, onafhankelijke persoon, die het vak, mediation beheerst en beschikt over de nodige levenservaring,  kan de bemiddeling aangaan en zorgen voor een goede oplossing. Er kan van alles spelen: Niet afbetaalde schulden, erfeniskwesties, boedelverdelingen, alimentatieverplichtingen en niet in de laatste plaats de omgangsregels met de kinderen na een scheiding.

Veel voorkomend zijn conflicten die te maken hebben met werk. Met dreigend baanverlies voorop. De impact van een ontslag is enorm. Deskundigen spreken daar niet voor niets van een rouwproces. Dat verlies moet verwerkt worden. Een proces waarin advocaten elkaars cliënten zoveel mogelijk zwart maken helpt daar niet bij. De inbreng van een arbeidsmediator werkt dan veel beter. Een van onze gespecialiseerde mediators in Utrecht kan u helpen, in ieder geval al met een aantal praktische zaken, zoals de opzegtermijn, de ontslagvergoeding, de toepassing van de kantonrechtersformule, WW-rechten, opzegverboden en concurrentiebedingen.

Hieronder tonen we de diverse specialismen waarover onze mediators in Utrecht beschikken. Zie daarvoor de profielen van onze mediators, actief in de provincie Utrecht.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator

Meer weten over mediation?

Wilt u meer weten over mediation of wilt u een deskundige mediator in Utrecht raadplegen, neem dan contact met ons op, telefonisch, per email of door middel van het contactformulier op de website. Wij beantwoorden graag uw vragen.