Mediation Zeeland

Rechters adviseren tegenwoordig om met mediation te werken, voordat u gaat procederen. Bij mediation brengt de mediator partijen bij elkaar. De uitkomst van een rechtszaak kan onzeker zijn en lang op zich laten wachten. Bij mediation kan in een paar bijeenkomsten al een door partijen geaccepteerde oplossing gevonden worden. Acceptatie is van groot belang. Anders blijft het conflict doorsmeulen. De mediator in Zeeland is duidelijk, respectvol, maar informeel; dat geeft minder spanning dan bij een rechtbank.  Mediation moet ook passen bij de cultuur en de mentaliteit van partijen. Daarom heeft Merlijn Groep zijn mediators regionaal en naar provincie ingedeeld.

Een mediator in Zeeland

U zoekt een mediator die bij u past, een mediator uit Zeeland. U kent het fenomeen mediation, maar u weet niet of dat ook in Zeeland voorhanden is. Welnu, bij Merlijn Groep zijn verscheidene mediators, met alle toepasselijke specialisaties aangesloten die zorgen voor mediation in Zeeland. Onze mediators kunnen voor vrijwel ieder conflict worden ingezet. Een conflict met een bestuur, een familie kwestie of een zakelijk conflict, tussen een klant en een producent bijvoorbeeld. Onze mediators in Zeeland beschikken over de gespecialiseerde kennis en ervaring. Waar advocaten de belangen van één partij behartigen, zorgt uw mediator in Zeeland er juist voor, dat partijen in gesprek komen en mogelijkheden gaan zien om er uit te komen.

Als u verder leest, vindt u de verschillende specialismen waarover onze mediators in Zeeland beschikken. Ze staan bij de profielen van onze mediators in de provincie Zeeland.

De mediation praktijk in Zeeland

Mediation wordt in Zeeland relatief veel ingezet bij zakelijke kwesties. Daarnaast treffen we ook  familie geschillen. Dat gaat dan bijvoorbeeld om erfeniskwesties en boedelverdelingen. Maar ook zien we problemen rond alimentatie en de omgangsregels met de kinderen bij een scheiding.

Mediation bij conflicten rond werk komen we ook in Zeeland tegen. Een ontslag kan heel hard aankomen. Baanverlies moet verwerkt worden. Dan is een slepend proces waarin advocaten elkaars cliënten zoveel mogelijk zwart maken, niet echt nuttig. De inbreng van een arbeidsmediator is dan veel positiever. Daarom heeft Merlijn Groep daarvoor gespecialiseerde mediators in Zeeland. Die kunnen u helpen, in ieder geval al met een aantal praktische zaken, zoals de opzegtermijn, de ontslagvergoeding, de toepassing van de kantonrechtersformule en WW-rechten.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator

Meer weten over mediation?

Wilt u meer weten over mediation of wilt u een deskundige mediator in Zeeland raadplegen, neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch, per email of door middel van het contactformulier op de website. Wij beantwoorden graag uw vragen.