Mediator Zuid Holland

U zoekt een mediator liefst in uw eigen provincie Zuid Holland. Het hoeft niet in de eigen woonplaats; dat kan te dichtbij komen. U kent het fenomeen, maar u weet niet wat de positie is van mediation in Zuid Holland. We kunnen u geruststellen, bij Merlijn Groep zijn verscheidene mediators, met alle toepasselijke specialisaties aangesloten die zorgen voor mediation in Zuid Holland. Onze mediators kunnen voor vrijwel ieder conflict worden ingezet. Een conflict met een overheid vraagt een andere insteek dan een familie kwestie of een zakelijk conflict, tussen een klant en een leverancier bijvoorbeeld. Die gespecialiseerde kennis en ervaring is voorhanden bij onze mediators in Zuid Holland. Mediation leidt veel sneller naar een oplossing dan een gang naar de rechtbank. Advocaten behartigen ieder de belangen van één partij; dat kan standpunten juist verharden. Uw mediator in Zuid Holland zorgt er juist voor, dat partijen in gesprek komen en mogelijkheden gaan zien om hun belang te realiseren.

Mediation in Zuid Holland

Overal kunnen conflicten ontstaan en we willen daar liefst zo snel mogelijk vanaf. Rechters adviseren tegenwoordig eerst mediation te proberen. Bij mediation brengt de mediator partijen bij elkaar. De mediator oordeelt niet en veroordeelt zeker niet. Mediation moet ook passen bij de cultuur en de mentaliteit van partijen. Daarom heeft Merlijn Groep zijn mediators ook regionaal en naar provincie ingedeeld.  De Mediator in Zuid Holland moet zich thuis voelen in de omgeving waar die actief is.  De uitkomst van een rechtszaak kan onzeker zijn en lang op zich laten wachten. Bij mediation kan in een paar meetings al een door partijen geaccepteerd resultaat bereikt worden. Juist die acceptatie is van groot belang. De mediatior in Zuid Holland is duidelijk, respectvol, maar informeel; dat geeft minder  ; die spanning was er toch al genoeg.

Verderop vindt u de verschillende specialismen waarover onze mediators in Zuid Holland beschikken. Ze staan bij de profielen van onze mediators in de provincie Zuid Holland.

De praktijk van mediation in Zuid Holland

Mediation wordt in Zuid Holland relatief veel ingezet bij kwesties met overheden. Daarnaast treffen we veel problematiek binnen families. Daar is een familiemediator voor nodig die vaak zeer gevoelig liggende zaken goed aan kan. Geldkwesties, erfeniskwesties, boedelverdelingen, alimentatieverplichtingen en de omgangsregels met de kinderen bij een scheiding. De ouderrol verdwijnt immers niet na een scheiding;  die blijft bestaan.

Conflicten rond werk vormen een ander speerpunt van Mediation in Zuid Holland. Wat ontslag met iemand doet is niet te onderschatten. Daar spreekt men niet voor niets van een rouwproces. Baanverlies moet verwerkt worden. Dan is een slepend proces waarin advocaten elkaars cliënten zoveel mogelijk zwart maken, niet echt nuttig. De inbreng van een mediator is dan veel positiever. Daarom heeft Merlijn Groep daarvoor gespecialiseerde mediators in Zuid Holland. Die kunnen u helpen, in ieder geval al met een aantal praktische zaken, zoals de opzegtermijn, de ontslagvergoeding, de toepassing van de kantonrechtersformule, WW-rechten en eventueel het vinden van hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan.

 
Familie Mediation

Familiemediator

De familie mediator is gespecialiseerd in kwesties in een gezin of tussen familieleden, scheidingen, geld- en erfeniskwesties en andere typen relationele problemen. Lees meer over Familiemediator
Familiemediator
businessmediator

Businessmediator

De businessmediator is gespecialiseerd in alle soorten zakelijke kwesties, klant versus leverancier, kwaliteit, leveringstermijnen, financiële geschillen etc. Lees meer over Businessmediator
Businessmediator
arbeidsmediation

Arbeidsmediator

De arbeidsmediator heeft gespecialiseerde ervaring met geschillen op het werk, van salariëring, ruzies, vertrouwenskwesties tot en met ontslagzaken. Lees meer over Arbeidsmediator
Arbeidsmediator

Meer weten over mediation?

Wilt u meer weten over mediation of wilt u een deskundige mediator in Zuid Holland raadplegen, neem dan contact met ons op, telefonisch, per email of door middel van het contactformulier op de website. Wij beantwoorden graag uw vragen.