Samen lossen we uw conflict op

Bij de methodes op deze etage werkt u samen met de specialist die voor u optreedt.

Links vindt u een overzicht van de verschillende methoden waarmee Merlijn Advies Groep (M.A.G.) u van dienst kan zijn.

Mediation 

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten, waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige, de mediator, de communicatie en onderhandelingen tussen twee of meer partijen begeleidt om vanuit hun werkelijke belangen tot gezamenlijk gedragen optimale oplossingen te komen. Mediation in Het Conflictwarenhuis concentreert zich op de belangen, rechten en vooral oplossingsbehoeften van de betrokkenen. Doel van deze methode is realistische onderhandelingen tussen de deelnemers te bevorderen.

Flitsbemiddeling

Waar partijen een kennelijke motivatie tonen om in gesprek te gaan, kan een veel snellere aanpak van een conflict tot prima resultaten leiden, zonder tijd te besteden aan conflictanalyse en emotiebegeleiding.

Pendelbemiddeling

Als de fysieke ontmoeting tussen conflictpartners geen positieve bijdrage levert en er toch de wil is om tot oplossing te komen werkt pendelbemiddeling. Geen dwang om primair te reageren en zonder de last van andermans emoties.

Deal-making

Als een conflict met spoed om een oplossing vraagt, hebt u de steun van een inhoudelijke zwaargewicht, die ook zelf kan ingrijpen om er uit te komen.

Beleidsbemiddeling

Beleidsbemiddeling richt zich op ‘wicked problems’, complexe maat­schappelijke conflicten en vastgelopen beleidskwesties. Een beleids­bemiddelaar wordt ook wel een beleidsmediator genoemd.